Μια ιστορία για ταινία.
Η Λόρεν Πράις κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά το ταξίδι της ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο, είχε μια ενδιάμεση στάση με ταηί και πλέον είναι Ολυμπιονίκης.
Η αθλήτρια από τη Μεγάλη Βρετανία μεγάλωσε από τους παππούδες της από την ηλικία των τριών ημερών και κατάφερε να γίνει τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο kickboxing, είχε 52 επαγγελματικές ποδοσφαιρικές συμμετοχές για την Ουαλία και κατέκτησε το 22ο χρυσό της Team GB στο Τόκιο 2020.
Η Ουαλή μποξέρ πήρε το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα της Ιαπωνίας από το προολυμπιακό τουρνουά πυγμαχίας και η ζωή της θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία. Ο παππούς Ντέρεκ και η γιαγιά της, Λίντα, ήταν αυτοί που την μεγάλωσαν και επειδή ήταν δραστήρια αποφάσισαν να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και δη με το kickboxing.
Από το kickboxing στο ποδόσφαιρο
Η πρώτη της μεγάλη στιγμή σημειώθηκε το 2007 σε ηλικία 13 ετών, στην Αθήνα, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το μετάλλιο δεν την... άγγιξε τόσο και παράτησε τις πολεμικές τέχνες για να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπούσε. Αγωνίστηκε στη μεγάλη ομάδα της Ουαλίας, την Κάρντιφ κατακτώντας το πρωτάθλημα στη σεζόν 2012-13 και την ίδια χρονιά έγινε διεθνής.
Όνειρό της να γίνει Ολυμπιονίκης
Μεγάλο της όνειρό ήταν να γίνει Ολυμπιονίκης και παράτησε τη "στρογγυλή Θεά" για τη πυγμαχία, αφού παρακολούθησε από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο και την... κέρδισε η πυγμάχος Νικόλ Ανταμς, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.
Οδηγούσε ταξί για να ζήσει
Για να μπορέσει, όμως, παράλληλα να επιβιώσει δούλεψε ως οδηγός ταξί τα βράδια.
"Η μόνη επιλογή που είχα ήταν να δουλέψω για μια εταιρεία ταξί κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ για πολλές ώρες. Επρεπε να το κάνω γιατί χρειαζόμουν τα χρήματα. Στο τέλος, είδα ότι με καταπονούσε αυτό γιατί έπρεπε να κάνω προπονήσεις όλη την εβδομάδα" έχει πει σε συνέντευξή της.
Σε μια συνέντευξη με τον Δούκα του Κέιμπριτζ πριν από τον τελευταίο της αγώνα, είπε: "Πήρα όλους τους μεθυσμένους την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ".
Ασχολήθηκε με την πυγμαχία και αποδείχθηκε πως έπραξε σωστά, αφού η 27χρονη έγινε η πρώτη γυναίκα από την Ουαλία που κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην πυγμαχία.
"Αυτό το μετάλλιο είναι για τον παππού μου και τη γιαγιά μου"
Το μόνο που την στεναχώρησε είναι πως ο παππούς της Ντέρεκ πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο και δεν μπόρεσε να την δει, ενώ αν δεν είχαν αναβληθεί οι Αγώνες πέρσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα χαιρόταν μαζί της και του αφιέρωσε τη νίκη.
"Δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Πρέπει να τσιμπήσω τον εαυτό μου. Αυτό το μετάλλιο είναι για τον παππού μου και τη γιαγιά μου. Ξέρω ότι με κοίταζε από ψηλά. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια αυτό που έχουν κάνει για μένα όλα αυτά τα χρόνια και προφανώς τους αγαπώ τόσο πολύ και τους δύο. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να δω τη γιαγιά μου".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου