Amfipoli News: Κέικ με χουρμάδες και καρύδια

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Κέικ με χουρμάδες και καρύδια



Υλικά

15 ψιλοκομμένους χουρμάδες 

2 φλυτζάνια ζεστό νερό 

1 φλιτζανάκι κονιάκ 

Βιτάμ μισό πακέτο λιωμένο

1 ποτήρι ζαχαρη 

2 φλυτζάνια ψιλοκομμένα καρυδια 

Κανελά 1 κουταλάκι

Μοσχοκάρυδο στη μύτη από ένα κτγ

Γαρίφαλο στη μύτη από ένα κτγ

Σοδα 1 και μισό κουταλάκι

Αυγα 4

Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του μισό κιλό

Για την σάλτσα

Καστανή Ζάχαρη 3/4 φλιτζάνι

Κρεμα Γαλακτος 1 φλιτζάνι

Μαργαρίνη 1/2 φλιτζάνι

Βανίλια 1/2 κ γλ

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε τους χουρμάδες με το νερό και το κονιάκ να φουσκώσουν, αφού φουσκώσουν ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη την σόδα, τα μυρωδικά, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά αφού τα χτυπήσουμε τα καρύδια και τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε 2 μακρόστενες φόρμες η σε στρογγυλή.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.

Εγώ πρόσθεσα και σάλτσα.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρεμά γάλακτος τη μαργαρίνη τη βανίλια κ την καστανή ζάχαρη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για  5′

Θρεπτικό και πεντανόστιμο κέικ με χουρμάδες και καρύδια


Η συνταγή είναι της Kiki Kyriaki

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου