Amfipoli News: Πιπερόπιτα

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Πιπερόπιτα

 


ΥΛΙΚΑ

12 πιπεριές με διάφορα χρώματα κομμένες σε κομμάτια 

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 3

μισό κιλό τυρί φέτα 

332 αυγά,

λίγο λαδάκι 

αλάτι πιπέρι και 

μισό κιλό φύλλο χωριάτικο και 

λίγο ζαμπονακι εάν το προτιμάμε.

ΕΚTΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις πιπεριές το σκόρδο και το κρεμμύδι με πολύ ελάχιστο ελαιόλαδο στη λαδόκολλα στο φούρνο για 10 λεπτά ίσα να μαραθούν. 


Τα αφήνουμε να παγώσουν και ρίχνουμε το τυρί το αλάτι το πιπέρι τα αυγά χτυπημένα και το ζαμπόν. 

Λαδώνουμε το ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω λαδωμένα, ρίχνουμε τη γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Koulouri-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου