ΥΛΙΚΑ
350 γρ αλεύρι για τσουρέκι κάνει όμως και για όλες τις χρήσεις
70 γρ ζάχαρη άχνη
80 γρ βούτυρο αγελαδινό
2 αυγά
15 γρ μαγιά νωπή η 2 ξερή
2 βανιλιες
60 γρ γάλα
λίγο αλάτι
Πραλινα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά βάζουμε τη ζάχαρη το λιωμένο βούτυρο τις βανιλιες και τα αυγά ανακατευουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι αν κολλάει η ζύμη δεν βάζουμε άλλο αλεύρι αλείφουμε τα χέρια μας βούτυρο και ζυμωνουμε
Αφήνουμε 1 μισή ώρα να φουσκώσει
Μετά το πέρασμα τις ώρας αλείφουμε τα χέρια μας βούτυρο και ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο βάζουμε στο μάκρος μια γραμμή πραλινα και τυλίγουμε μέχρι τη μέση στο υπόλοιπο κομμάτι χαράζουμε όχι μέχρι το τέλος και συνεχίζουμε το ρολό κάνουμε ένα σχέδιο σαν σαλιγκάρι και βάζουμε σε λαδωμένο ταψί
Αφήνουμε πάλι να φουσκώσει
Αλείφουμε μόνο με ασπράδι και το βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε 180 αντιστάσεις 30 λεπτά προς το τέλος ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα
Μόλις το βγάλουμε το αλείφουμε με μέλι
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου