Έτσι το λένε αυτό το γλυκό συνήθως το κάνουν ανοιχτό δηλαδή στρώση κανταΐφι κάτω σιροπιασμένο και από πάνω κρέμα και νιφάδες σοκολάτας η μόνη παρανομία που έκανα εγώ ήταν ότι το κανα σάντουιτς άρωμα ανατολής από μαστίχα και φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
Υλικά
500 gr φύλλο κανταΐφι
150 gr αγελαδινό φρέσκο λιωμένο βουτυρο
Για το σιρόπι
Ενάμιση ποτήρι νερό
Ενάμιση ποτήρι ζαχαρη
φλούδα από λεμόνι
Για την κρέμα
800 γραμμάρια φρέσκο γάλα
Κρεμα Γαλακτος 200 γραμμάρια
Αυγα 2 ολόκληρα+4 κρόκους
Βανίλια 2
Μαστιχα μισό κουταλάκι του γλυκού
Ζαχαρη 10 κουταλιές κόφτες της σούπας
Νισεστέ 5 κουταλιές γεμάτες της σούπας
Φυτική Σαντιγί 500 γραμμάρια
Ζάχαρη Άχνη τρεις κουταλιές της σούπας
Σοκολάτα γάλακτος τριμμένη για το γαρνίρισμα
Το ταψί μου είναι 22 * 35
ΣΙΡΟΠΙ
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την φλούδα από λεμόνι και βράζουμε το σιρόπι για επτά λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει.
Ξύνω αν Αμαλία ζω δεν ξέρω πως πρέπει να το πω το καταΐφι και Το ψήνω στους 180 για 10 λεπτά Αφού με ένα Πινέλο το αλείψω με το βούτυρο το λιωμένο μόλις βγει ζεστό από το φούρνο ρίχνω το κρύο σιρόπι
ΚΡEΜΑ
Βάζω σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι που να πήξει μετά αλλάζω σκεύος βάζω μεμβράνη από πάνω και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς
Χτυπάω στο μίξερ την φυτική σαντιγύ με την άχνη ζάχαρη κρατάω λίγη για γαρνιτούρα από πάνω και την υπόλοιπη την ανακατεύω μαζί με την άσπρη κρέμα την πατισερί
Για τη συναρμολόγηση ένα μέρος από το καταΐφι κάτω στη μέση κρέμα και από πάνω το άλλο μέρος από κανταΐφι από πάνω ροζέτες από σαντιγί και σοκολάτα γάλακτος τριμμένη.
Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή την Κωνσταντινιά ΠΚ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου