Υλικά :
3 αυγά.
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 ½ κουταλιά γλυκού baking powder.
80 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροσπασμένα.
½ κουταλιά γλυκού κανέλα τριμμένη.
ξύσμα πορτοκαλιού.
40 ml κονιάκ.
60 ml χυμό πορτοκαλιού.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα και γίνει μια εύπλαστη ζύμη, την πλάθουμε σε μπαστούνι διαμέτρου 5 εκατοστών.
Τη βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο έως ότου πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα.
Όταν ψηθεί το καντουτσίνι το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
Το κόβουμε σε κομματάκια διαστάσεων περίπου 1εκ.
Βάζουμε ξανά τα μπισκοτάκια στο ταψί και τα ψήνουμε ξανά στο φούρνο, στους 160°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν.
syntages.me
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου