ΥΛΙΚΑ:
100 γρ γάλα φρέσκο χλιαρό,
1 κ.σ.ζάχαρη,
10 γρ μαγιά νωπή ή ένα φακελάκι ξερή,
75 γρ λιωμενο βουτυρο χλιαρο,
80 γρ γιαουρτι σε θερμοκρασια δωματιου,
1 αυγο,
480 γρ αλευρι,
μισο κ.γ.αλατι,
200 γρ φετα τριμμενη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ γάλα-ζάχαρη-μαγιά και ανακατευουμε με.συρμα!Ρίχνουμε το βουτυρο, αυγο, γιαουρτι και ανακατευουμε με συρμα.
Ρίχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και το αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα
Τέλος ρίχνουμε χούφτα-χουφτα το αλευρι το υπολοιπο και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη.
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα! Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη σε ισα κομματακια και τα φτιαχνουμε μπαλιτσες
Τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα! Στην συνέχεια ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες μικρα φυλλαρακια και καθε φυλλαρακι κανουμε στην μεση τους σχισμες. Βάζουμε στην μια ακρη φετα και το κλεινουμε
Τα βάζουμε ολα στην λαδόκολα στο ταψι και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτα.Τέλος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με νερο και τα ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο αντιστάσεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου