Amfipoli News: Κορμός με σοκολάτα και Πτι Μπερ

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Κορμός με σοκολάτα και Πτι Μπερ



ΥΛΙΚΑ

Για τον κορμό

350γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου

250γρ. βούτυρο λιωμένο

150γρ. καρύδια

70γρ. κακάο

300γρ. γάλα ζαχαρούχο

1κτ.γλ. κανέλα

Για τη βουτυρόκρεμα

200γρ. βούτυρο

400γρ. ζάχαρη άχνη

40γρ. κακάο σε σκόνη

Διακόσμηση

Άχνη Ζάχαρη για πασπάλισμα για το ντεκόρ

2-3 έτοιμες χιονονιφάδες από λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σπάμε σε χοντρά κομμάτια τα μισά από τα μπισκότα. Τα άλλα μισά τα κάνουμε σκόνη.

Τοποθετούμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο, τα καρύδια, το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και την κανέλα, σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.

Πλάθουμε με τα χέρια μας ένα μπαστούνι και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

Για τη βουτυρόκρεμα, ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο, μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο και να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

Αλείφουμε όλο τον κορμό με την βουτυρόκρεμα που μόλις φτιάξαμε σε όλη του την επιφάνεια και στα πλάγια.

Με ένα πιρούνι σχηματίζουμε το κορμό ενός δέντρου σαν να το γδέρνουμε.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όλο τον κορμό και στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με χιονονιφάδες από λευκή σοκολάτα.

syntages.papadopoulou.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου