Ένας διαφορετικός τρόπος αποθήκευσης λεμονιών για λεμονάδα
Αντί να τα στύβω και να κάνω σιρόπι, τα βάζω σε βάζο με ζάχαρη.
Υλικά:
λεμόνια ακέρωτα
ζάχαρη
βαζάκι
Για το σερβίρισμα:
παγάκια
ανθρακούχο νερό, ή σόδα ή νερό
ΙΣΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΛΕΜΌΝΙ - ΖΆΧΑΡΗ
ΠΧ 100ΓΡ ΛΕΜΌΝΙΑ, 100 ΓΡ ΖΆΧΑΡΗ
Πλένω καλά τα λεμόνια, κόβω τις άκρες και αν τυχόν έχουν σημάδια τα ξύνω σε εκείνο το σημείο.
Τα κόβω σε πολύ λεπτές φέτες , βγάζω τα κουκουτσια και τα ανακατεύω με τη ζάχαρη
Τα βάζω σε ένα βάζω, σκεπάζω με μεμβράνη και καπάκι και αφήνω 3 μέρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μετα το φυλάω στο ψυγείο
Μπορείτε να το βάλετε και σε αεροστεγές τάπερ
Σερβίρω με παγάκια, σόδα, λίγο απ το σιρόπι ακι 2-3 φετούλες
Γίνεται και με φράουλες, ακτινίδιο,σαγκουίνι
Σίγουρα κρατάει μήνα, παραπάνω δε μένει γιατί το πίνουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου