Συστατικά:
200 γραμμάρια ξηρού καρπού (φουντούκια – αμύγδαλα – καρύδια)
120 γραμμάρια αλεύρου μαλακό
100 γραμ. Μέλι
70 g σταφίδα σουλτανίνας
50 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
τσίμπημα της κανέλας
πρέζα του Μοσχοκάρυδο
Για την επικάλυψη κάλυψη:
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
κομμάτι Βούτυρο
Εκτέλεση
Τα καρύδια, τα φουντούκια και τα αμύγδαλα πρέπει να έχουν φρυγανιστεί.
Ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι το μείγμα καρυδιών, φουντουκιών και αμυγδάλων.
Λιώστε την σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων
Τις σουλτανίνες τις βάζουμε σε νερό και στη συνέχεια τις στίβουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τους ξηρούς καρπούς, σταφίδες, κανέλα, Μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε και το μέλι και την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στο πάγκο μας και ζυμώνουμε με τα χέρια
να κάνουμε μια μπάλα όπως στην φωτό.
Εάν το μείγμα είναι ξηρό, προσθέστε μερικές σταγόνες νερού. Δημιουργήστε έναν θόλο με τη ζύμη. Βάζουμε την μπάλα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά
Αφήστε το να κρυώσει καλά.
Για την επικάλυψη κάλυψη:
Λιώνουμε σε ένα bain-marie την σοκολάτα και περιχύνουμε πάνω στο θόλο της τούρτας.
Αφήστε να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου