Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρυζάκι, πατατουλες τηγανιτές η ακόμα ακόμα και με μακαρόνια, είναι τόσο νόστιμη η σαλτσουλα του!
Μπορούμε να αντικαταστήσο υμε επίσης το αγριογούρουνο με κουνέλι η μοσχαράκιαναλόγως με τα γούστα!
Υλικά
2 1/2 κιλά αγριογούρουνο
2 κιλά κρεμμυδάκια κοκκαρια
2 σκ. σκόρδο
3/4 φλ . ελαιόλαδο
3/4 φλ. λευκό κρασί
2 σφηνάκια ξύδι
1 1/2 κουτάκι χυμό ντομάτας
2 κ.σ γεμάτη πελτέ
2 φυλλαράκια δάφνη
2 κλωναρακια δεντρολίβανο
1 ξύλο κανέλας
5 μπαλιτσες μπαχάρι
4 μοσχοκαρφια ( γαρύφαλλο)
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κούπα νερό
Εκτέλεση
(Προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ)
Πλένουμε το κρεατακι μου από το προηγούμενο βράδυ καλά και το βάζουμε σε μια λεκανιτσα με 1/3 φλ. ξύδι και νερό μέχρι να σκεπάσουμε το κρέας και το αφήνουμε όλο το βράδυ μέσα στο ψυγείο
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μου και τα βάζουμε στο νερό για όλο το βράδυ επισης( Φεύγει η σπιρτάδα και γλυκαινουν)
Την επόμενη μέρα
Στραγγίζουμε καλά τα κρεμμυδάκια μου και τα σοτάρουμε ελαφρώς με λίγο λάδακι και τα κραταμε στην άκρη. Στραγγίζουμε καλά και στεγνώνω το κρέατακι και το τοποθετουμε μέσα στο πήλινο.
Προσθέτουμε το λάδι ,το κρασί ,το ξύδι ,όλα τα μυρωδικά το χυμο ντομάτας ,τον πελτέ …. το νερο , ανακατεύουμεω λιγο…. και αλατοπιπερωνουμε
Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια μου και ανακατεύουμε ελαφρώς ανακινώντας τη γάστρα μου
Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες περίπου…..να γίνει λουκούμι το κρέατακι και να μελωσει ωραία η σαλτσουλα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου