Η συνταγή είναι στο βιβλίο του σεφ με τίτλο ΚΈΙΚ
Οι μπανάνες καραμελώνουν σε αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο και τη ζάχαρη, αλέθονται σε πολτό.
Δείτε τα υλικά
5 μπανάνες μεσαίες κομμένες σε φέτες
170 γρ βούτυρο αγελάδας
190 ζάχαρη καστανή
3 αυγά μεσαία
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
150 γρ κουβερτουρα χοντροκομμένη
Πραλίνα φουντουκιού για το αλειμμα
Φουντούκια για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις μπανάνες και αφήνουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καραμελώνουν.
Τις αλέθουμε στο μουλτι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτηρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου ( ελέγχετε αν έχει ψηθεί πρώτα).
Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε στη μέση και αλείφουμε με πραλίνα φουντουκιού και φουντούκια.
Μια συνταγή του pastry chef Δημήτριος Μακρυνιώτης, από το βιβλίο του ΚΕΙΚ στη σελίδα 92
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου