ΥΛΙΚΑ:
1 φακελάκι ξερή μαγια,200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 50 γρ κορν φλαουρ, μια πρέσα αλάτι, 1 κ.σ μελι,280 ML νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το χλιαρό νερό σε μπολ μαζί με την μαγιά και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μέλι -αλάτι. Τέλος σιγά σιγά αλεύρι-κορν φλαουρ ανακατεύουμε να γίνει ένας ωραίος χυλός
Τον σκεπάζουμε για 1 ώρα. Στην συνέχεια βάζουμε 1 κιλό σπορέλαιο σε κατσαρόλα μέτρια και αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά το λαδικά με την μέθοδο ποτήρι νερό το κουτάλι μέσα και παίρνοντας με το χέρι μίγμα παίρνουμε το υγρό κουτάλι παίρνουμε μίγμα και ρίχνουμε στο καυτό λαδί
Θα πρέπει ανά 6 λουκουμάδες να τηγανίζονται να μην πέφτει η στάθμη του λαδιού
Αφού τηγανιστούν όλοι τους μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Και στην συνέχεια τα βάζουμε στην πιατέλα και ρίχνουμε μέλι -κανέλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου