Amfipoli News: Μελιτζάνες Ογκτρατέν με λαζάνια

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Μελιτζάνες Ογκτρατέν με λαζάνια

 


Υλικά

4 μελιτζάνες
200 γρ. σπανάκι
250 γρ. ρικότα
2 φύλλα λαζάνια
120 γρ. τυρί Έμενταλ
100 γρ. παρμεζάνα
200 ml σάλτσα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, βασιλικό ξερό
1 κ.γ.σκόνη σκόρδου
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε φέτες.Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τοποθετούμε τις μελιτζάνες.Τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με βασιλικό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200° μέχρι να ροδίσουν.
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Το βάζουμε σένα μπολ ,ρίχνουμε το τυρί (ρικότα),αλάτι πιπέρι λάδι και ανακατεύουμε καλά μ ένα κουτάλι.
Τρίβουμε στον τρίφτη το έμενταλ. Βάζουμε σ ένα μπολ την σάλτσα ντομάτας ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την σκόνη σκόρδου.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τις μελιτζάνες αρχικά γύρω γύρω με το μισό μέρος να βγαίνει έξω απ το πυρέξ.


Στη συνέχεια καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ.  Βάζουμε από πάνω το ένα φύλλο λαζάνι. Βάζουμε από πάνω το μισό μείγμα με το σπανάκι. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές από τη σάλτσα και λίγο απ το τυρί (έμενταλ).Ρίχνουμε λίγη παρμεζάνα.


Έπειτα βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες ρίχνουμε λίγο λάδι και τοποθετούμε από πάνω και το άλλο φύλλο λαζανιού.
Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα με το σπανάκι

ρίχνουμε άλλες 3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας, τυρί έμενταλ, παρμεζάνα και λίγο λάδι.


Βάζουμε άλλη μια στρώση μελιτζάνες και καλύπτουμε με τις μελιτζάνες που εξέχουν απ το πυρέξ.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με έμενταλ ,παρμεζάνα

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° για 30 λεπτά.
Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Αυτό το πλήρες πιάτο είναι μια τέλεια λύση για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, που ικανοποιεί όλη την οικογένεια.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου