Amfipoli News: Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από το Ρωσικό Sputnik-V

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από το Ρωσικό Sputnik-V

 


Περιστατικά θανάτου μετά τον εμβολιασμό με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V δεν έχουν καταγραφεί στη Ρωσία.

Aυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι, το οποίο έχει αναπτύξει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V εγκρίθηκε στην Ρωσία στις 11 Αυγούστου του 2020 και υπήρξε τότε το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά του κοροναϊού που εγκρίθηκε επίσημα.

Τα δεδομένα αυτά έρχονται την ώρα που η Ρωσία παλεύει να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην επικράτειά της αλλά και τον δισταγμό των Ρώσων να εμβολιαστούν, και ενώ προσπαθεί να ανταγωνιστεί τα πιο εδραιωμένα εμβόλια των Pfizer, Moderna και AstraZeneca.

Η RDIF ανακοίνωσε επίσης ότι το Sputnik Light θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για αναμνηστικές δόσεις άλλων εμβολίων, σημειώνοντας ότι θα είναι σχεδόν εξίσου αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης όπως και το διδοσικό ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Το εμβόλιο Sputnik V, που χρησιμοποιείται ευρέως στη Ρωσία και έχει εγκριθεί για χρήση σε περισσότερες από 70 χώρες.

To ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αποδείχτηκε το πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτου από κοροναϊού, σύμφωνα με μοναδική στο είδος της έρευνα που έγινε στην Ουγγαρία και συνέκρινε μεταξύ τους πέντε διαφορετικά εμβόλια.

Η ανεξάρτητη έρευνα έγινε σε 3,7 εμβολιασμένους πολίτες της Ουγγαρίας, της πρώτης χώρας της ΕΕ που ενέκρινε το Sputnik V, και τα ευρήματά της δημοσιεύτηκαν στο Science Direct.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα λιγότερα αποτελεσματικά εμβόλια ήταν αυτά της AstraZeneca και της Sinopharm. Ικανοποιητικές ήταν οι επιδόσεις του σκευάσματος της Pfizer, με 91% στην προστασία από θάνατο λόγω COVID-19 και 83% στην πρόληψη μόλυνσης. 

Και για την Ομικρον

Το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι έχει ήδη κάνει μια τροποποίηση του εμβολίου Sputnik-V κατά της παραλλαγής Όμικρον «Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι… η Όμικρον θα εκτοπίσει την παραλλαγή Δέλτα. Ενδεχομένως το εμβόλιο θα πρέπει να είναι σε δύο δόσεις ώστε να προστατεύει και από την παραλλαγή του στελέχους Δέλτα και από την παραλλαγή του στελέχους Όμικρον…» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρώτα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik-V κατά της παραλλαγής Όμικρον ενδεχομένως να υπάρχουν την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: medlabnews.gr,, iatrikanea 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου