Υλικά:
• 500γρ, Σκορδολάζανα
• 500 γρ Μανιτάρια φρέσκα λευκά μικρά
• Κρεμμύδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
• Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
• Σκόρδο κοπανισμένο 1 σκελίδα
• Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι κρασιού
• Αλάτι – πιπέρι
• Κρέμα γάλακτος 250 γρ
• 150 γρ. ελαιόλαδο ( για τα ζυμαρικά )
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά.
Πριν προλάβει να σοταριστεί εντελώς το κρεμμύδι ρίχνουμε και τα μανιτάρια μας τα οποία έχουμε κόψει στην μέση./
Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα. Στην συνέχεια τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε συνεχόμενα και μόλις δέσει η κρέμα μας αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε 1700 γρ. βρασμένο, αλατισμένο νερό, προσθέτουμε τα Σκορδολάζανα και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Τα αφαιρούμε από την εστία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε μέχρι να τραβήξουν το υπόλοιπο υγρό.
Σερβίρονται ζεστά και αν θέλουμε τα στολίζουμε με λωρίδες γραβιέρας
Μπες στο kritikigi για περισσότερες νόστιμες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου