Για να έχουμε ένα γλυκάκι απλό στη σαρακοστή, το απόγευμα.
Πάντοτε ερχόταν και πιάτο και σε εμάς που μέναμε, και μένουμε ακόμη, δίπλα.
Σας γράφω την εκδοχή με αμύγδαλα. Γίνεται μια γενναία δόση, οπότε θα μοιράσετε και σε φίλους ή γειτόνους...
Υλικά
1 και 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα
3 ποτήρια νερό ( για το ρύζι)
1 και 1/2 ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανιλιες
200 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Σιρόπι
1 και 1/2 ποτήρι νερό
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
Μισό λεμόνι
Διαδικασία
Βράζουμε το ρύζι με το νερό σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε αν έχει βράσει και αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνοντας ελάχιστο νερό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανιλιες. Ανακατεύουμε καλά
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με την έξτρα ζάχαρη και την κανέλα.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί 40 εκατοστά και απλώνουμε στη βάση 4 φύλλα κρούστας σουρωτά λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Απλώνουμε λίγο από το μείγμα με το ρύζι.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα φύλλα και το ρύζι.
Ενδιάμεσα θα βάλουμε και κάποια φύλλα μόνο με το μείγμα από τα αμύγδαλα.
Σκεπάζουμε με 3 φύλλα.
Κόβουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 και 1/2 περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πιτούλα μας.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά.
Σιρόπιαζουμε την κρύα πίτα με το ζεστό σιρόπι.
misstastygr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου