Υλικά
για την ζύμη πίτσας
( Για 2 ταψιά)
3 ποτήρια χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά
( ανακατεύουμε καλά)
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 κουταλάκι ζάχαρι
( ανακατεύουμε καλά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο αλάτι μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. ( περίπου 1 κιλό).
Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει στην συνέχεια ξανά ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να μην κολλάει και αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας παίρνουμε την ζύμη και με λίγη υπομονή ανοίγουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Προσθέτουμε από πάνω τα υλικά που προτιμούμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Alekos Aloizos – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου