Υλικά
-1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
-400γρ τυρί κρέμα
-1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (200γρ)
-1 διπλό εσπρέσσο ή ζεστό νες καφέ
-25γρ σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε βάζοντας το τυρί κρέμα σε ένα μπώλ και το ανακατεύουμε λίγο με το μίξερ. Ρίχνουμε το καραμελωμένο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα μας τώρα είναι έτοιμη.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το γλυκό.
Κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι τα μπισκότα σαβαγιάρ, τα βουτάμε για λίγο στον καφέ και τα βάζουμε σε ποτήρια, βάζοντας πρώτα δύο μπισκότα στο κάτω μέρος του ποτηριού και δημιουργώντας έτσι την πρώτη στρώση.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κρέμα επάνω στα μπισκότα αυτά απλώνοντάς την ομοιόμορφα και συνεχίζουμε βάζοντας μία δεύτερη στρώση από μπισκότα στο ποτήρι αφού τα βουτήξουμε πρώτα στον καφέ. Βάζουμε με το κουτάλι ξανά κρέμα επάνω από τη δεύτερη στρώση των μπισκότων.
Τρίβουμε με τρίφτη επάνω από την στρώση της κρέμας στα ποτήρια την κουβερτούρα, το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες και είναι έτοιμο προς σερβίρισμα.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου