Amfipoli News: Άνθρωποι έφτιαξαν υπόγεια πολιτεία της Καππαδοκίας, πριν 1.000.000 χρόνια και λάτρευαν τον θεό Ήλιο!!!

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Άνθρωποι έφτιαξαν υπόγεια πολιτεία της Καππαδοκίας, πριν 1.000.000 χρόνια και λάτρευαν τον θεό Ήλιο!!!



  Του Γιώργου Λεκάκη

Ενώ οι περισσότεροι ερευνητές και μελετητές σε όλον τον κόσμο λένε ότι ο σύγχρονος ανθρώπινος πολιτισμός, όπως τον ξέρουμε, υπάρχει μόνον για περίπου… 12.000 χρόνια στον πλανήτη μας, υπάρχουν αμέτρητες ανακαλύψεις που δείχνουν ένα πολύ διαφορετικό παρελθόν. Υπάρχουν πολλά ευρήματα από ναούς, κατασκευές και τεχνουργήματα, που αποτελούν απόδειξη προηγμένων πολιτισμών, που κατοικούσαν στην Γη, πολύ ενωρίτερα από ό,τι προτείνουν οι επικρατέστεροι μελετητές.

Ωστόσο, πολλά από αυτά τα απίστευτα ευρήματα έχουν θεωρηθεί «ακατόρθωτα» μόνο και μόνο διότι αλλοιώνουν την κατεστημένη ιστορία…

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί ερευνητές έχουν αρχίσει να εξετάζουν την ιστορία του πολιτισμού στην Γη με πιο ανοικτό μυαλό. Ένας από αυτούς τους ερευνητές είναι, χωρίς αμφιβολία, ο δρ Alexander Koltypin, γεωλόγος και διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών στο Διεθνές Ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο Οικολογίας και Πολιτολογίας της Μόσχας.

Κατά την διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του, ο δρ. Κολτύπιν έχει μελετήσει πολυάριθμες αρχαίες υπόγειες κατασκευές κυρίως στην Μεσόγειο Θάλασσα και έχει εντοπίσει πολλές ομοιότητες, που τον οδήγησαν να πιστέψει ότι πολλές τοποθεσίες ήταν αλληλένδετες. Αλλά το πιο απίστευτο, η φθορά των δομών μαζί με την υλική τους σύνθεση και τα ακραία γεωλογικά χαρακτηριστικά τους, τον οδήγησαν να πιστέψει ότι αυτές οι μεγαδομές κατασκευάσθηκαν από προηγμένους πολιτισμούς, που κατοικούσαν στην Γη, πριν από εκατομμύρια χρόνια…

Κατά την διάρκεια του ταξειδιού του στην Μεσόγειο, ο dr. Koltypin μπόρεσε να καταγράψει με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά που υπήρχαν σε διαφορετικούς αρχαίους χώρους, κάτι που του επέτρεψε να συγκρίνει, στην συνέχεια, τις απίστευτες ομοιότητες και λεπτομέρειες που διηγούνται μια απίστευτη εναλλακτική ιστορία – αν και αυτή έχει απορριφθεί σθεναρά από τους κατεστημένους μελετητές.

Ο δρ. Koltypin θυμήθηκε ένα συναίσθημα που είχε όταν σκαρφάλωσε στην κορυφή της βραχοπόλης Καβούσι[1] στην Καππαδοκία.

Το Καβούσι (Cavusin, Çavuşin) του Αβανού Νεαπόλεως ευρίσκεται στον δρόμο Avanos - Göreme, περίπου 5 χλμ. βόρεια των Καράμων (νυν Göreme). Είναι ένα παμπάλαιο ελληνικό χωριό της Καππαδοκίας, όχι από τα πολυδιαφημισμένα. Γνωστό για τα υπόσκαφα σπίτια του και για την Ροζ και την Κόκκινη Κοιλάδα, αγαπημένες των πεζοπόρων. Αλλά και για τον ναό του Άη Γιάννη του Βαπτιστή. Όπου εισέρχεται κανείς από μια εντελώς… ασταθή ξύλινη γέφυρα! Εκκλησία του 5ου αι μ.Χ. Οι τοιχογραφίες που απεικόνιζαν σκηνές από την Βίβλο. Ελάχιστα ορατές πια. Η οροφή μαύρη. Όταν εκδιώχθηκαν οι χριστιανοί, χρησιμοποιήθηκε ως περιστερώνας… Έχει μεγάλο μεγέθος, σε σύγκριση με άλλες υπόσκαφες εκκλησίες της Καππαδοκίας. Παλαιότερα ήταν μονόχωρος ναός, αλλά τον 10ο αιώνα, οι στηρίξεις ενισχύθηκαν με την κατασκευή τοίχων, οπότε έγινε τρίκλιτος.

«Εδώ σχεδόν ένιωσα ένα συναίσθημα deja vu», ο είπε ο δρ. Koltypin: «Προσωπικά πείστηκα αφού ανέβηκα στην κορυφή της βραχοπόλης Καβουσιού στην Καππαδοκία ότι όλες αυτές οι ορθογώνιες εσοχές, οι τεχνητές υπόγειες κατασκευές και τα διάσπαρτα συντρίμμια μεγαλίθων ήταν ένα υπόγειο-επίγειο μεγαλιθικό συγκρότημα, που διανοίχτηκε μετά από διάβρωση σε βάθος αρκετών εκατοντάδων μέτρων».

Στο έργο του, ο δρ. Koltypin υποστηρίζει ότι δεν βρίσκονται όλα τα μέρη του γιγαντιαίου συγκροτήματος υπόγεια. Υπάρχουν μερικά μέρη που έχουν έρθει επάνω από το έδαφος, λόγω των γεωλογικών μετατοπίσεων, που έχουν συμβεί σε όλην την ιστορία του πλανήτη μας, όπως οι βραχώδεις πόλεις της Καππαδοκίας στην Ανατολία.

«Με βάση αυτό, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας (όπως η βραχούπολη Tatlarin[2]) προορίζονταν για την στέγαση του απλού πληθυσμού και η βραχοπόλη Καβούσι (ή μέρος της) ήταν η υπόγεια κατοικία των βασιλιάδων τους. Αν και σχεδόν τίποτε δεν είναι γνωστό για τον υπόγειο κόσμο, εν τούτοις μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι που έκτισαν τις υπόγειες πόλεις (αν ήταν άνθρωποι) ήταν λάτρεις του Ηλίου (αρμονία και ζωή σύμφωνα με τις θεϊκές Αρχές και νόμους της φύσης). Μετά από πολλές χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια, αυτή η θρησκεία έγινε η βάση της χριστιανικής θρησκείας», λέει ο δρ. Alexander Koltypin.

ΠΗΓΗEarth Before Flood / Η Γη πριν τον κατακλυσμό. Γ. Λεκάκης «Σύγχρονης Ελλάδοις Περιήγησις». ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.2.2022.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


[1] Ένα από τα πολλά κοινά τοπωνύμια Καππαδοκίας – Κρήτης – λ.χ. Καβούσι συναντάμε και στον ν. Λασυθίου Κρήτης, κ.α.

[2] Υπόγεια πόλη, στην περιοχή Acýgöl. Ήταν μια από τις σημαντικότερες υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας. Ανακαλύφθηκε το 1975, επειδή η αρχική της είσοδος είχε καταρρεύσει. Επισήμως ηλικίας 3.000 χρόνων. Υπάρχουν πολλοί χώροι αποθήκευσης τροφίμων, εκκλησίες, σταύλοι, κ.ά. μέσα σε αυτήν. Ήταν κέντρο για θρησκευτικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, εάν κρίνουμε από το μεγάλο μέγεθος των δωματίων της. Υπάρχει μεγάλος αριθμός εκκλησιών γύρω και εντός της υπόγειας πόλης. Αλλά μεγάλο μέρος της έχει καταρρεύσει λόγω φυσικών αιτιών.

Η είσοδος στην υπόγεια πόλη Tatlarin γίνεται μέσω ενός διαδρόμου μήκους περίπου 15 μ. Κυκλικές ολισθαίνουσες πέτρες σφράγιζαν την είσοδο σε περίπτωση εχθρικής επίθεσης. Αυτή η ολισθαίνουσα πέτρα μπορούσε να ανοίξει μόνο από το εσωτερικό…

Βρέθηκαν και τρεις σκελετοί ανθρώπων. Άρα ίσως χρησιμοποιήθηκε και ως ταφικός χώρος στην ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο. Το δεύτερο τμήμα στηρίζεται σε ισχυρούς κίονες. Στην οροφή υπάρχει ένα πηγάδι εξαερισμού που παρέχει πρόσβαση στα άλλα σημεία της υπόγειας πόλεως.

Επισκέψιμη για τουρίστες από το 1991. Μόνο δύο όροφοι της υπόγειας πόλεως Tatlarin, η οποία απλωνόταν σε μια αρκετά μεγάλη περιοχή, είναι επισκέψιμοι σήμερα, ωστόσο συνεχίζονται οι εργασίες για να ανοίξουν και οι άλλοι όροφοι σε επισκέψεις…

arxeion-politismou.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου