Amfipoli News: Ηπειρωτική Κασόπιτα με ξινόγαλο

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Ηπειρωτική Κασόπιτα με ξινόγαλο

 


Πόσο υπέροχες είναι αυτές οι εύκολες ζυμαρόπιτες που κληρονομήσαμε από την παράδοση μας 🇬🇷

Τις αγαπώ πολύ για την ευκολία τους και τα θρεπτικά υλικά τους.

Έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές .

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει ξινόγαλο (ή κεφίρ ) , κανέλα, ξύσμα λεμονιού και είναι θεϊκή!

 Υλικά

250 γρ αλεύρι που φουσκώνει

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Πιπέρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

2 αυγά μεγάλα

50 γρ βούτυρο λιωμένο μαζί με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

300 ml ξινόγαλο ( ίσως και λίγο παραπάνω αν βάλετε κεφίρ)

300 γρ φέτα θρυμματισμένη

80 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο στη χοντρή πλευρά

2 κουταλιές της σούπας μαυροκουκι και σουσάμι

Διαδικασία

Ανακατεύουμε καλά τα αυγά. Προσθέτουμε το ξινόγαλο ή το κεφίρ (πρώτα τα 200 ml) και το μισό βούτυρο με το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Προσθέτουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι.

Ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ξυνόγαλο ( ίσως και λίγο έξτρα).

Παίρνουμε ένα ταψί περίπου 35 εκατοστά και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με το ελαιόλαδο. Πασπαλιζουμε με λίγο από τα σουσαμια.

Βάζουμε στο φούρνο να κάψει καλά.

Ρίχνουμε με προσοχή το χυλό. Από πάνω απλώνουμε λίγη έξτρα φέτα και λίγο βούτυρο αν θέλετε. Ρίχνουμε και τα σουσαμια.

Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.

Miss tasty 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου