Αλήθεια Σουλτάνε ξέρεις την ιστορία της Μικράς Ασίας και όλων των αρχαίων Βυζαντινών και Ελληνικών πόλεων, μνημείων, ναών και γενικότερα όλου του αρχαίου πολιτισμού εκατοντάδες χρόνια π.χ από τον Μέγα Αλέξανδρο, από τον Βασιλιά Λυσίμαχο και όλων των διαδόχων τόσο της Ρωμαϊκής όσο και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας;
Εάν διαβάσεις ( πού πιστεύω ότι γνωρίζεις) πολύ καλά την ιστορία και την κτήση όλων των πόλεων της Μικράς Ασίας θα σου έρθει ταμπλάς κατακέφαλα γιατί όλη η επικράτεια πού τώρα εσύ είσαι Σουλτάνος είναι από αρχαιοτάτων χρόνων Ελληνικά χώματα και πολιτισμός!
Για διάβασε σε όλο τον χάρτη τα ονόματα των πόλεων και των χωριών το γνήσιο και πραγματικό τους όνομα καθώς και όλες οι πέτρες και Αρχαία μνημεία τί σκαλισμένα γράμματα έχουν πάνω;( είναι όλα Ελληνικά)!
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, εξωτερικοί χώροι και μνημείο
Και αρχίζουμε και γράφουμε και λέμε μία μία πόλη και Αρχαία μνημεία και ας ξεκινήσουμε από την Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά, τον Βόσπορο και την Τροία, την Πέργαμο την Μυσία τους ποταμούς και παραποτάμους του Κάΐκου του Σελινούντα και του Κητείου.
Πάμε στην Έφεσο την αρχαία πόλη αφιερωμένη στην Άρτεμη και το μεγαλόπρεπο Αρτεμίσιο!
Την Έφεσο την επισκέφτηκε το 55 μ.χ …..ο Απόστολος Παύλος.
Πάμε στην Σμύρνη την Τρίτη μεγαλύτερη πόλη μετά την Κωνσταντινούπολη πού ήταν και είναι το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας απέναντι από το κέντρο του Αιγαίου και της Χίου.
Η Σμύρνη ιδρύθηκε το 3000 π.χ και στην μακραίωνη ιστορία της όπως αναφέρει ο Στράβων έχει αλλάξει δύο θέσεις ως η ” Παλαιά Σμύρνη ” και η δεύτερη που έκτισε ο Μέγας Αλέξανδρος και οι επίγονοι του κατά την Ελληνιστική περίοδο.
Δεν θα αναφερθώ στην καταστροφή της Σμύρνης ή για τους Βεβετούς που στην απογραφή του 1891 η ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης ( βιλαέτι του Αϊδινίου) τότε είχε πληθυσμό 207.000 και από αυτούς ήταν 107.000 Έλληνες, Οθωμανοί 52.000 ,Εβραίοι 23.000 ,Αρμένιοι 12.000 , Ιταλοί 6.500, Γάλλοι 2.500, Αυστριακοί 2.200 και Άγγλοι 1.500 . Μέχρι την Μικρασιατική καταστροφή η Σμύρνη είχε 370.000 κατοίκους.
Επικρατούσα γλώσσα ήταν η Ελληνική εκ της οποίας η πόλη είχε ένα καθαρό Ελληνικό χρώμα με ανεπτυγμένο εμπόριο και πολιτιστικές εκδηλώσεις και να αποκαλείται από τούς Ευρωπαίους ως Παρίσι του Λεβάντε και από τους Τούρκους ως ” Γκιαούρ Ιζμίρ” = Άπιστη Σμύρνη.
Μερικά ονόματα και συνοικίες Μελαντία ,Πάνω Μαχαλά ,Γυαλάδικα, ναοί Αγίου Γεωργίου και ο περίφημος ναός της Αγίας Φωτεινής, ο Φραγκομαχαλάς, Φασουλάς, Μπέλα Βίστα, πλατεία Καλλιθέας, Παραλλέλι, Σχοινάδικα, Κερασοχώρι,,Πούντας, Αγίου Τρύφωνα ή Τσικουδιά, τα Ταμπάκικα ,τα Μορτάκια ή Λυγαριά του Κασαμπά, του Αγίου Κωνσταντίνου και φυσικά τα ” Χιώτικα ” όπου βρίσκονταν σχεδόν όλοι οι οίκοι ανοχής ( Μπουρδέλα).
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, εξωτερικοί χώροι και μνημείο
Χρειάζονται τόμοι βιβλίων για να γραφτεί όλη η ιστορία και τα τοπωνύμια τόσο της Σμύρνης όσο και όλης της Μικράς Ασίας.
Μερικά ιδρύματα όπως ” Γραικικό Νοσοκομείο “ή Νοσοκομείο του Αγίου Χαραλάμπους με όλες τις κλινικές της σύγχρονης εποχής το Βρεφοκομείο Σμύρνης, το Ορφανοτροφείο, καθώς και Φιλολογικό Μουσείο, Ιωνία Λέσχη, ΟΜΗΡΟΣ και ολόκληρος ο δυτικός πολιτισμός.
Και εάν κοιτάξουμε τους χάρτες της εποχής βλέπουμε ονόματα πόλεων ως εξής: Ηράκλεια, Κωνσταντινούπολη, Νικομήδεια, Χαλκηδόνα, Κίος, Νίκαια, Προύσα, Λάμψακος, Άσσος, Αΐβαλί ,Πέργαμος, Νέα Φώκαια, Σμύρνη, Αϊδίνιο , Φιλαδέλφεια, Έφεσος, Πρήνη, Μίλητος, Σπάρτη, Αλικαρνασός, Κνίδος, Μάκρη, Ξάνθος, Μύρα, Αττάλεια, Πέργη, Κράπολις, Σύλλη Ικόνιο, Μοναστήρι, Νεάπολη, Καβάλα, Σινασός, Άδανα, Αλεξανδρέττα, Ζεύγμα, Σελεύκεια, Καισάρεια, Σεβάστεια ,Τραπεζούντα, Κερασούντα, Αμάσεια, Σαμψούντα, Πάφρα, Σινώπη, Καστανομή, Ινέπολη και πολλές άλλες ακόμη και πολλά χωριά!
Αφού το ξέρεις πολύ καλά Σουλτάνε ότι μας έχεις κλέψει την Ελληνική γη και τα Ελληνικά χώματα, τα Αρχαία μνημεία μας την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων από αρχαιοτάτων χρόνων τις πόλεις και τα χωριά και απολαμβάνεις τα κέρδη από τον τουρισμό της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας ( Μνημεία και ναούς πού τους έχεις μετατρέψει σε τζαμιά) …τί ζητάς και γυρεύεις από τα Ελληνικά Νησιά του Αιγαίου πελάγους και αμφισβητείς την Ελληνικότητά;
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
Οι φωτογραφίες καταγράφουν αλήθειες και την πραγματικότητα της Ελληνικότητας!
Για έλα να δεις υπάρχουν Τούρκοι πολίτες πάνω στα νησιά μας;
Μόνο σε περιόδους Ειρήνης και ευμάρειας του Τουρκικού κράτους μόνο τότε μας έρχονται ως τουρίστες στα νησιά μας για να απολαύσουν περισσότερο την ελευθερία και την Ελληνική κουζίνα ( ποτά και γουρουνάκι) πού είναι απαγορευμένα στην Τουρκική πολιτεία!
Κάτσε φρόνιμα και στ’ αυγά σου και σταμάτα την προκλητικότητα και τις απειλές γιατί εάν γίνει καμιά στραβή θα πάρουν φωτιά τα μπατζάκια σου και δεν θα βρίσκεις λαγούμι να κρυφτείς!
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
Και επειδή είσαι κοντά στην ηλικία μου και είμαστε όπως λέει η ρήση ή η παροιμία πολύ κοντά δηλαδή “ένα τσιγάρο δρόμο” άλλαξε ρώτα και πλεύση γιατί φίδι κολοβό πού θα σε φάει!
Καλό ξημέρωμα και βάλε μυαλουδάκι!
Καλημέρα Χιώτες και Χιώτισσες Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού γης αυτή την περίοδο ο Σουλτάνος φοβάται και την σκιά του και τρέμει από τον φόβο του με τους εξοπλισμούς του Μητσοτάκη και φοβάται μήπως κάνουμε γουρούσι και φθάσουμε εκτός στην Αγιά Σοφιά καί στην Άγκυρα στο χρυσό παλάτι του!
Εύχομαι χαρά Υγεία και Αισιοδοξία!
Χίος 18 Φεβρουαρίου 2022
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης
diafaneia.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου