Λουκάνικα χωριάτικα με λαχανικά, ψημένα σε μπύρα...
-2 συσκευασίες λουκάνικα χωριάτικα (ριγανάτα, με πράσο)
-6 κολοκυθάκια
-4 πατάτες
-3 πιπεριές πράσινες (κέρατα)
-3 πιπεριές κόκκινες (Φλωρίνης)
-2 κουτάκια μπύρα των 330 ml
-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-ρίγανη
(Αλάτι εγώ δεν βάζω. Παίρνουν τα λαχανικά την αλμύρα από τα λουκάνικα. Κι ύστερα η μπύρα δίνει έντονη γεύση.)
-Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τις κομμένες πατάτες να βράσουν για ένα τέταρτο, ώστε να μαλακώσουν.
-Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια,τα κόβουμε σε ημιροδέλες, και τα βάζουμε σ' ένα μεγάλο ταψί.
-Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια (όχι σε ροδέλες), και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί.
-Ραντίζουμε τα λαχανικά στο ταψί με το ελαιόλαδο.
-Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες (όχι πολύ λεπτές) και τα βάζουμε στο ταψί. Τα ανακατεύουμε, ώστε να μπερδευτούν με τα λαχανικά.
-Ρίχνουμε τα 2 κουτιά μπύρα στο ταψί. Φροντίζουμε ώστε τα λουκάνικα να σκεπάζονται από τη μπύρα και τα λαχανικά, για να μην ξεραθούν στο ψήσιμο, αν είναι πάνω-πάνω.
-Ρίχνουμε στο ταψί και τις βρασμένες πατάτες και ανακατεύουμε με προσοχή, ώστε να μην σπάσουν.
-Πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανη.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς κι ένα δεκάλεπτο-τέταρτο στον αέρα.
-Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου