Amfipoli News: Λουκάνικα χωριάτικα με λαχανικά, ψημένα σε μπύρα...

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Λουκάνικα χωριάτικα με λαχανικά, ψημένα σε μπύρα...

 


Λουκάνικα χωριάτικα με λαχανικά, ψημένα σε μπύρα...

-2 συσκευασίες λουκάνικα χωριάτικα (ριγανάτα, με πράσο)

-6 κολοκυθάκια

-4 πατάτες

-3 πιπεριές πράσινες (κέρατα) 

-3 πιπεριές κόκκινες (Φλωρίνης)

-2 κουτάκια μπύρα των 330 ml

-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-ρίγανη

(Αλάτι εγώ δεν βάζω. Παίρνουν τα λαχανικά την αλμύρα από τα λουκάνικα. Κι ύστερα η μπύρα δίνει έντονη γεύση.)

-Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τις κομμένες πατάτες να βράσουν για ένα τέταρτο, ώστε να μαλακώσουν.

-Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια,τα κόβουμε σε ημιροδέλες, και τα βάζουμε σ' ένα μεγάλο ταψί. 

-Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια (όχι σε ροδέλες), και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί.

-Ραντίζουμε τα λαχανικά στο ταψί με το ελαιόλαδο.

-Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες (όχι πολύ λεπτές) και τα βάζουμε στο ταψί. Τα ανακατεύουμε, ώστε να μπερδευτούν με τα λαχανικά.

-Ρίχνουμε τα 2 κουτιά μπύρα στο ταψί. Φροντίζουμε ώστε τα λουκάνικα να σκεπάζονται από τη μπύρα και τα λαχανικά, για να μην ξεραθούν στο ψήσιμο, αν είναι πάνω-πάνω.

-Ρίχνουμε στο ταψί και τις βρασμένες πατάτες και ανακατεύουμε με προσοχή, ώστε να μην σπάσουν.

-Πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανη.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς κι ένα δεκάλεπτο-τέταρτο στον αέρα. 

-Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη



Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου