Γλυκάκι για τον απογευματινό καφέ !
Θέλει να μείνει λίγες ώρες να σταθεί πριν βάλουμε τη σαντιγί με τις φράουλες.
Το βιβλίο έγραφε ταψί 33Χ23Χ5 εκατοστά αλλά εγώ το έβαλα σε λίγο μικρότερο (30Χ20) οπότε χρειάστηκε περισσότερο ψήσιμο, έβγαλε λιγότερα κομμάτια αλλά έχει ύψος το γλυκό μου. Επιλέξτε με αυτά κατά νου το σκεύος σας.
Υλικά
Για το μπράουνι
200 γρ κουβερτουρα λιωμένη
200 γρ βούτυρο αγελάδας μαλακό
250 γρ ζάχαρη άχνη
3 αυγά
110 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το τσιζκέικ
400 γρ τυρί κρέμα
150 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
2 αυγά
Για τη σαντιγί
300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100γρ ζάχαρη άχνη
150 γρ φράουλες ψιλοκομμένες ή σμέουρα
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε πρώτα το μπράουνι ανακατεύοντας στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και στη συνέχεια τη λιωμένη σοκολάτα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο ταψί και ( ίσως καλύτερα στρωμένο με λαδόκολλα).
Ετοιμάζουμε το τσιζκέικ ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο μπράουνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα περίπου 30 λεπτά περίπου να ροδισει περιμετρικά.
Ο χρόνος εξαρτάται από το σκεύος και το φούρνο μας.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε και λίγη ώρα στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας καλά τα υλικά στο μίξερ.
Στρώνουμε από πάνω. Σερβίρουμε.
misstastygr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου