Amfipoli News: Τούρτα φράουλα με κρέμα γιαουρτιού

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Τούρτα φράουλα με κρέμα γιαουρτιού



  Ξέρετε υποθέτω πως υπάρχουν κάποιοι  άνθρωποι που δεν αγαπούν τα σοκολατένια γλυκά. Ναι  είναι σπάνιοι, αλλά υπάρχουν. Σ’ αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους ανήκει και η μαμά μου που είναι σπάνιος άνθρωπος  ούτως ή άλλως και όχι μόνο γι αυτό το λόγο!

Τούρτα φράουλα με κρέμα γιαουρτιού

Η μάνα μου λοιπόν θέλει λευκές τούρτες. Άσπρες  κρέμες, άσπρα κέικ, άσπρα γλυκά γενικά. Γλυκά αμυγδάλου, νουγκατίνες και μιλφέιγ και φρουτένιες τούρτες  και παγωτό κρέμα βανίλια. Αυτή λοιπόν την Κυριακή, γιορτή της μητέρας, δεν θα μπορούσα να φτιάξω κάτι άλλο για κείνη από ένα λευκό, αέρινο φραουλένιο γλυκό!

Η συνταγή είναι προσαρμογή της πιο απλής και αγαπημένης κρέμας που χρησιμοποιώ πολύ συχνά στα καλοκαιρινά μου γλυκά. Της εύκολης κρέμας γιαουρτιού με ζαχαρούχο γάλα  που αγαπούν πολύ και οι επισκέπτες της σελίδας όπως φαίνεται από τα στατιστικά.Με κάποιες προσαρμογές τη χρησιμοποιώ και σε καλοκαιρινές τούρτες αλλά και γλυκά ψυγείου σε ταψί  (το καλοκαίρι  είναι μπροστά μας, έχω και άλλες συνταγές με βάση αυτήν την κρέμα).

Η ιδέα είναι: λίγα λιπαρά για τούρτα της εμφάνισης και της γεύσης της, υλικά που βρίσκονται εύκολα, ευκολία στην παρασκευή, καθόλου φούρνος!

Ήταν η πρώτη φετινή τουρτίτσα ψυγείου και η είχε ενθουσιώδη υποδοχή με αποκορύφωμα ένα «ό,τι ωραιότερο έχεις φτιάξει τον τελευταίο καιρό σε γλυκό!). Ήταν βλέπετε και οι φράουλες ολόδροσες και μυρωδάτες!

Δοκιμάστε τη με φράουλες φρέσκιες κι αρωματικές τώρα που είναι η εποχή τους αλλά και με κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα αργότερα που θα τελειώσουν οι φράουλες.

Τούρτα φράουλα με κρέμα γιαουρτιού

Παρατηρήσεις

  • Χρειαζόμαστε 2 φακέλους ζελατίνη των 10gr . Θα βάλουμε τον 1,5 φάκελο στην κρέμα και τον υπόλοιπο στη σάλτσα φράουλας.
  • Η σάλτσα φράουλας δεν πρέπει να γίνει πολύ σφικτή γι αυτό δεν βάζω παραπάνω ζελατίνη. Θέλουμε να είναι κάπως ρευστή αλλά να μη κυλάει όταν κόβουμε την τούρτα.
  • Μπορούμε να κάνουμε σάλτσα με ωμές φράουλες. Τότε θα τις αλέσουμε ή θα τις αφήσουμε με τη ζάχαρη να βγάλουν το χυμό τους. Θα χρειαστούμε όμως ολόκληρο το φάκελο της ζελατίνης. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  μαρμελάδα φράουλα αραιομένη με λίγο νερό.
  • Το γιαούρτι μπορεί να είναι και με λίγα λιπαρά, αλλά πάντως στραγγιστό.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλα ζελατίνης (έτυχε να έχω σκόνη αυτή τη φορά) ή αγάρ-αγάρ, τηρώντας πάντα τις οδηγίες που προτείνονται στη συσκευασία.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε την τούρτα μας με μικρότερη διάμετρο για να φαίνεται η άσπρη κρέμα όταν βγάλουμε το τσέρκι. Προσωπικά μ’ αρέσει η κορώνα που σχηματίζουν οι μυτούλες από τις φράουλες για την εορταστική εικόνα που ήθελα στην τούρτα μου αυτή τη φορά.
  • cretangastronomy.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου