Amfipoli News: Κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι

 


ΥΛΙΚΑ

3-4 τρυφερά κολοκυθάκια,

αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα,

ανθό αλατιού για να αλατίσουμε τα κολοκυθάκια μας

ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ (ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ) ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι,
1 φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάουερ,
1 και λίγο ακόμη φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα παγωμένη, αλάτι,
πιπέρι .
Μπορούμε να αρωματίσουμε το χυλό με ρίγανη ή θυμάρι αν θέλουμε Για περισσότερο χρώμα 1 κ .γ . πελτέ ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στα δυο… και μετά σε φέτες. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σταθούν για 2 με 3 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΛΟ:

Για να έχουμε επιτυχία στο χυλό το πρώτο μυστικό μας….. κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουερ.

Το δεύτερο μυστικό μας…. Η μπύρα θα είναι πολύ παγωμένη και χωρίς αφρό. Αδειάζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ., ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ένα φλιτζάνι μπύρα
12115824 703347393140987 1704913340333323586 n
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και προσθέτουμε σιγά- σιγά και την υπόλοιπη μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό αλλά όχι πολύ σφιχτό. Ο χυλός δεν πρέπει να έχει σβόλους.

Προσθέτουμε τον πελτέ ή τα μυρωδικά και τον χτυπάμε λίγο με το σύρμα. Πρέπει να έχουμε ένα παχύρρευστο αφράτο χυλό .


1936524 703347546474305 8820819059621405473 n
Τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για μία ώρα τουλάχιστον.

Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα απλώνουμε σε μια πετσέτα. Τα στεγνώνουμε πολύ καλά… Δεν πρέπει να έχουν νερά.

Βάζουμε το αραβοσιτέλαιο σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, βουτάμε μία -μία φέτα από τα κολοκυθάκια μας στο χυλό και τα ρίχνουμε στο τηγάνι Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.

Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση με το που ολοκληρώνεται η διαδικασία, να είναι τραγανά και ζεστά (αν και διατηρούνται τραγανά για αρκετή ώρα).

Από την κ.Marianna Karas‎ – Marianna’s γευσεις
mageirikhkaisuntages.blogspot.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου