Απαραίτητα προϊόντα:
250 γρ κίτρινο τυρί
200 ml. γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. αλεύρι
3 αυγά
Σαλτσα 4 τυρια
50 gr. παρμεζάνα
25 gr. μπλέ τυρί Δανίας
50 gr. μοτσαρέλα
50 gr. έμενταλ
15 gr. βούτυρο
125 ml. κρέμα γάλακτος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Μαϊντανό
Εκτέλεση :
Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Για την σάλτσα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το μπλέ τυρί και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε την μοτσαρέλα και το έμενταλ, το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουνε με την σάλτσα (Μπορειτε να την φτιαξετε και για μακαρόνια)
xrysoskoufaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου