Amfipoli News: Μπισκότα με κομματάκια Σοκολάτας

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Μπισκότα με κομματάκια Σοκολάτας

 


Υλικά:

1 κούπα αλεύρι

2/3 κούπας κακάο

1/2 κουτ διττανθρακική σόδα

πρέζα αλάτι

125 g βούτυρο – σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 κούπας καστανή ζάχαρη

1/4 κούπας λευκή ζάχαρη

1 τεμάχιο. αυγό – μέγεθος L – σε θερμοκρασία δωματίου

200 γραμμάρια σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ξανά μέχρι να αναμειχθούν τελείως τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξηρο μείγμα σταδιακά, χρησιμοποιώντας το χαμηλότερο επίπεδο του μίξερ.

Όταν δυσκολεύονται οι αναδευτήρες, ανακατεύουμε με το χέρι. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μικρά κομμάτια σοκολάτας (ή σταγόνες σοκολάτας), αλλά αφήνουμε λίγο και στην άκρη για να πασπαλίσουμε τα μπισκότα.

Η ζύμη δεν «ζυμώνεται» με την πραγματική έννοια της λέξης, είναι αρκετά κολλώδης, οπότε πασπαλίζετε τα χέρια σας με αλεύρι και τη μαζεύετε σε μπάλα. Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Μένει όλο το βράδυ.

Πριν ψήσετε, αφήστε τη ζύμη εκτός ψυγείου για 10-15 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Χωρίζουμε σε ίσα μέρη από τα οποία θα σχηματιστούν μπάλες. Μου βγήκαν περίπου 30 μπισκότα το καθένα περίπου 22-23 γραμμάρια.

Τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο. Πασπαλίζουμε με τη χωρισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρά από πάνω. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και αφήνουμε για τουλάχιστον άλλα 5 λεπτά στο ταψί να κρυώσει και μετά μεταφέρουμε σε σχάρα.

Προσοχή στο ψήσιμο, τα μπισκότα είναι μαύρα και μπορείτε εύκολα να τα κάψετε από κάτω. Είναι πολύ μαλακά μετά το ψήσιμο, αλλά μην το αφήσετε να σας ξεγελάσει. Αφού κρυώσουν, σκληραίνουν.

xrysoskoufaki.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου