Amfipoli News: Μπουγάτσα

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Μπουγάτσα

 


ΣΥΝΤΑΓΗ

Σε 1 λίτρο γάλα ριχνω 1μιση περίπου φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, 1κμισο φλιτζάνι ζάχαρη και σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. 

Κατεβάζω από τη φωτιά ριχνω 1κουτ σούπας βούτυρο και 2 βανιλιες. Σκεπαζω καλά αφήνω στην άκρη και ξεκινώ τη διαδικασία για τα φύλλα. 5 πάνω 5κατω. 

Έχουμε ζεστάνει βούτυρο και ριχνουμε σε κάθε φύλλο. Μόλις βάλουμε τα 5 κάτω γύρω γύρω από το ταψί τα διπλωνουμε προς τα μέσα για να βάλουμε την κρέμα. 

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα και τις άκρες τις μαζεύουμε προς τα μέσα. Ανάμεσα σε κάθε φύλλο έχω ρίξει ζάχαρη και κανέλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο βουτυρακι και χαρακωνουμε όχι μέχρι κάτω απλά για να φεύγει ο αέρας και ραντιζω με λίγο νερό για να μη σηκωθούν τα φύλλα. Στους 180 για 20 λεπτά. 

Αφήνω να κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα κόβουμε και έτοιμη να την απολαύσουμε! Ευχαριστώ!

Roula Kontou  -  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου