Υλικά
1 συσκευασία μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
3/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά (χωρίστε τα λευκά)
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο βανίλιας
Όσο αλεύρι παίρνει
Για το σιροπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Ο χυμός μισού λεμονιού
Για από πάνω:
1 ασπράδι αυγού
Φουντούκι
Εκτέλεση
Ας αναμίξουμε τη μαργαρίνη, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το μπεικιν και τη βανίλια σε ένα μπολ.
Ας προσθέσουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
Ας πάρουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη πλάθετε και και βάλτε τα σε ένα ταψί, ισώνοντας τα ελαφρώς.
Ας βάλουμε μερικά φουντούκια και αλείφετε με το ασπράδι. Ας ψήσουμε στον φούρνο 180 βαθμούς που προθερμάνουμε για περίπου 25 λεπτά.
Ας προετοιμάσουμε το σιρόπι ψήνοντας τα Σεκερ Παρε. Ας βράσουμε νερό και ζάχαρη στην κατσαρόλα. Πριν σβήσετε το σιρόπι, προσθέστε χυμό λεμονιού και μετά από 1-2 λεπτά, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να γίνει χλιαρό.
Ας τα ρίξουμε σε αυτό το χλιαρό σιρόπι 3-4 λεπτά μετά το ψήσιμο . Στη συνέχεια, αφήστε το να τα καλύψει και αφήστε τα να ξεκουραστούν για να απορροφήσουν το σιρόπι.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου