Amfipoli News: Παραδοσιακό ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Παραδοσιακό ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ



ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ (ριβανί) το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πανηγυριών  και των γιορτών μας..

Θα χρειαστούμε:

5 ποτήρια νερό

1 ποτήρι χυμό πορτοκ.  

Λεμονι

1κιλό ζάχαρη

2 ποτήρια νερού  σχεδόν ελαιόλαδο

Ξύσμα από 1 πορτ.και 1 λεμόνι

3 βανίλιες

Λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα.

Μισό κιλό σιμιγδ.χοντρό

Μισό κιλό σιμιγδ. Ψιλό

3κ.σ.αλεύρι..

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 6 πρώτα υλικά και αφήνουμε να βράσουν να λιώσει η ζάχαρη.

Ανακατευουμε σε ενα μπωλ τα σιμιγδάλια και το αλεύρι..

Οταν βρασει η κατσαρολα ριχνουμε βροχηδον τα σιμιγδ. Ανακατευοντας με ξυλινη κουταλα.

Ειναι ετοιμο οταν το μίγμα ξεκολά απο την κουταλα σε 3-4 λεπτα....

Αδειαζουμε σε λαδωμένο  ταψί νο 36 το στρώνουμε όμορφα,  κοβουμε κοματια και τοποθετουμε τα αμυγδαλα..

Ψηνουμε 1 ωρα σε 220 β.περιπου....να ροδισει..

Αν θέλουμε όταν κρυώσει βάζουμε ζάχαρη και κανέλα..



Ρούλα Λυρου

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου