ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ (ριβανί) το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πανηγυριών και των γιορτών μας..
Θα χρειαστούμε:
5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκ.
Λεμονι
1κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερού σχεδόν ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 πορτ.και 1 λεμόνι
3 βανίλιες
Λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Μισό κιλό σιμιγδ.χοντρό
Μισό κιλό σιμιγδ. Ψιλό
3κ.σ.αλεύρι..
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 6 πρώτα υλικά και αφήνουμε να βράσουν να λιώσει η ζάχαρη.
Ανακατευουμε σε ενα μπωλ τα σιμιγδάλια και το αλεύρι..
Οταν βρασει η κατσαρολα ριχνουμε βροχηδον τα σιμιγδ. Ανακατευοντας με ξυλινη κουταλα.
Ειναι ετοιμο οταν το μίγμα ξεκολά απο την κουταλα σε 3-4 λεπτα....
Αδειαζουμε σε λαδωμένο ταψί νο 36 το στρώνουμε όμορφα, κοβουμε κοματια και τοποθετουμε τα αμυγδαλα..
Ψηνουμε 1 ωρα σε 220 β.περιπου....να ροδισει..
Αν θέλουμε όταν κρυώσει βάζουμε ζάχαρη και κανέλα..
Ρούλα Λυρου
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου