Συνταγή κέικ με πορτοκάλι ολόκληρο από την Σικελία!
Υλικά
3 αυγά
250g ζάχαρη
275g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100g βούτυρο, μαλακό
110g απλό ελληνικό γιαούρτι
1 μεγάλο (βιολογικό αν βρείτε) πορτοκάλι, περίπου (300g), το πλένετε και το κόβετε σε κομμάτια (με την φλούδα, αλλά αφαιρέστε τους σπόρους)
250g ζάχαρη
275g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100g βούτυρο, μαλακό
110g απλό ελληνικό γιαούρτι
1 μεγάλο (βιολογικό αν βρείτε) πορτοκάλι, περίπου (300g), το πλένετε και το κόβετε σε κομμάτια (με την φλούδα, αλλά αφαιρέστε τους σπόρους)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170, αντιστάσεις πάνω κάτω
Σε ένα σκεύος με σούστα, βουτυρώνουμε τον πάτο, βάζουμε λαδόκολλα, βουτυρώνουμε και την λαδόκολλα.
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και κτυπήστε με ένα μίξερ μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν και μετά προσθέστε στο μείγμα στο μπολ λίγο τη φορά μαζί με το μαλακό βούτυρο. Συνεχίστε να αναμιγνύετε μέχρι να αναμειχθεί πλήρως και μετά ανακατεύετε στο γιαούρτι.
Σε ένα μούλτι βάζουμε τα κομμάτια πορτοκάλι, να γίνουν χοντρός πουρές
Τον προσθέτουμε στο μείγμα
Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος και ψήνουμε για 50-60 λεπτά , αντιστάσεις, μέχρι να ψηθεί καλά. (δοκιμάζουμε στα 50′ με ένα ξυλάκι στο κέντρο του κέικ, αν βγει στεγνό είναι οκ)
**αν θέλετε μπορείτε να κάνετε ένα ελαφρύ γλάσο-σιρόπι και να το ρίξετε από πάνω, αφού βγει από τον φούρνο
πηγη christinascucina.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου