Ένα φαγητό που θα ήθελα να το δοκιμάσετε όλοι !!! Τέλειο σε γεύση και εμφάνιση !!
- Χοιρινο 4 μπριζόλες
- Κρεμμυδι 3 κομμένα σε λωρίδες
- Πατατες 4 κομμένες σε ροδέλες πάχος μισού πόντου
- Μανιταρια 1 φακελάκι (έτοιμη μανιταρόσουπα)
- Γάλα 3 κούπες ελαφρύ
- Αλευρι λίγο
- Αλατι κατά προτίμηση
- Πιπέρι κατά προτίμηση
- Ελαιολαδο λίγο
- Γκούντα 150 γραμ.
Υλικά
Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό .
Σουρώνουμε και τις στρώνουμε σε λαδωμένο ελαφρώς ταψάκι .
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρώς ίσα να γυαλίσουν ,με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα στρώνουμε επάνω από τις πατάτες στο ταψάκι .
Στο ίδιο λάδι βάζουμε τις μπριζόλες αφού πρώτα τις πλύνομε τις αλατοπιπερώσουμε και τις περάσουμε ελαφρώς με λίγο αλεύρι και τις τσιγαρίζουμε ελαφρώς γυρνώντας τακτικά να δούμε να πάρουν λίγο χρώμα . Τις στρώνουμε από πάνω από τα κρεμμύδια .
Φτιάχνουμε την μανιταρόσουπα σύμφωνα με τις οδηγίες φακέλου δηλαδή αραίωσα το Νουνού 1και 1/2 κούπα γάλα και 1 και 1/2 νερό ρίχνουμε και το μείγμα του φακέλου ανακατεύουμε βράζει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω από τις μπριζόλες .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 40 λεπτά αλλά λίγο πριν τα 40 λεπτά τραβάμε το ταψί με προσοχή πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ξαναφουρνίζομαι για λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί .
Σερβίρουμε παίρνοντας την κάθε μπριζόλα με το κάτω υλικό την πατάτα κρεμμύδι και συνοδεύουμε με σαλάτα .
Μπορείτε να φάτε και μόνο την μπριζόλα με σαλάτα ορισμένοι από την οικογένεια !!
Συνοδευτικό μία πλούσια σαλάτα !!!
Ευχαριστώ την φίλη Meri Peristeri για την συνταγή που μου έστειλε την έφτιαξα και όντως πολύ ωραία !!!
Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου