Υλικά
Αυγα 3
Γάλα Φρέσκο Μισό ποτήρι του νερού
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
Μπέικιν Πάουντερ Μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Αλατι 1 πρέζα
Για τις αυγοφέτες
Ψωμί 5-6 φέτες
Οι αυγοφέτες αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους κι αν τις τοποθετήσετε σε χαρτί κουζίνας, φεύγει και το περιττό λάδι και δεν είναι τόσο μπουχτηστικές όσο φαντάζονται όσοι (ελάχιστοι) δεν τις έχουν δοκιμάσει ακόμα.
Εμείς στο σπίτι τις φτιάχνουμε συχνά, όταν δεν έχουμε χρόνο τότε για πρωινό όσο και για να συνοδεύσουν τα παιδιά μας το μεσημεριάνο τους. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε αφράτες από μέσα και τραγανές απέξω αυγοφέτες, με αλεύρι. Μία ξεχωριστή συνταγή.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το φρέσκο γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Παίρνουμε τις φέτες ψωμιού και τις βουτάμε από όλες τις μεριές στο μείγμα με το αλεύρι.
Βάζουμε σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε τις αυγοφέτες μέχρι να ροδίσουν καλά και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Tips για τις αυγοφέτες με αλεύρι
Μπορούμε να τις φτιάξουμε και με μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε.
Λένα Αντωνίου
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου