Συνταγή για ζουμερό μοσχάρι λεμονάτο με μανιτάρια που λιώνει στο πιρούνι. Μοσχάρι λεμονάτο σκέτο λουκούμι με μανιτάρια που μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο ή να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
Υλικά
Μοσχάρι 1 κιλό σε μπουκιές από ελιά
Κρεμμυδι 3
Καρότο 2
Μανιταρια 1 κονσέρβα κομμένα
Δάφνη 2 φύλλα
Μπαχάρι 3 κόκκους
Κορν Φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες
Λεμονι Χυμό από 2
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Ξύδι 1-2 κουταλιές της σούπας
Κρασι 1 ποτήρι του κρασιού σχεδόν γεμάτο
Ελαιολαδο 4-5 κουταλιές της σούπας
Το μοσχάρι είναι από τα πιο ποιοτικά κρέατα γι’ αυτό και είναι λίγο πιο ακριβό από τα υπόλοιπα. Είναι σχετικά άπαχο αλλά τρυφερό και προτιμάται πολύ συχνά για μικρά παιδιά. Σήμερα λοιπόν φτιάξαμε ένα μοσχάρι λεμονάτο με μανιτάρια που λιώνει στο πιρούνι.
Γενικά προτιμούμε κρέατα που να έχουν λίγο λίπος, αλλά στην προκειμένη αυτό το μοσχάρι δε θα το ανταλλάζαμε με χοιρινή σπάλα (που προτιμούμε συνήθως) αφού είναι σκέτο λουκούμι. Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές και η σαλτσούλα του θα απογειώσει την γεύση της πατάτας.
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε σκέτο μέχρι να φύγουν τα υγρά του. Μόλις φύγουν τα υγρά του προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και τα μανιτάρια και σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους μπαχαριού. Βάζουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό μας και σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι.
Μόλις είναι έτοιμο, διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στον χυμό λεμονιού. Βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλας μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή με τηγανιτές πατάτες.
Gogo Samiou - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου