Amfipoli News: Τυροπιτάκια κουρού με φέτα και ελιά

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Τυροπιτάκια κουρού με φέτα και ελιά



Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 

1 κεσεδάκι ελαιολαδο 

Αλατι κατά βούληση

1 πρέζα πιπέρι 

Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού

Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 1 συσκευασία

Φέτα 1 τέταρτο του κιλού θρυμματισμένη

Ελιές 20-25 χωρίς κουκούτσι

Τα κουρού πιτάκια είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας αφού έχουν ιδιαίτερη γεύση και υφή που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο φύλλο. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας μία από τις αγαπημένες μας συνταγές για τυροπιτάκια κουρού.

Επειδή μας αρέσουν πολύ οι ελιές μία φορά πειραματιστήκαμε και λέμε “δεν βάζουμε και λίγες ελιές μέσα;”. Το πείραμα μας βγήκε σε καλό και από τότε τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια τα απολαμβάνουμε μόνο έτσι. Όσων αφορά τα παιδιά; Τα εξαφανίζουν σε χρόνο μηδέν.

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την θρυμματισμένη φέτα. Στο τέλος προσθέτουμε και τις ελιές χωρίς το κουκούτσι τους και κομμένες στην μέση.

Πλάθουμε την ζύμη σε εύπλαστη, μαλακή ζύμη. Έπειτα πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια και τοποθετούμε το κάθε μπαλάκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν καλά.

Αφροδίτη Καραμπα - ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου