Amfipoli News: Μπατζίνα με τραχανά

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Μπατζίνα με τραχανά

 


Συνταγή για μπατζίνα με τραχανά. Μία παραδοσιακή μπατζίνα με τραχανά, φέτα και κολοκυθάκια που την κάνει πιο χορταστική, αφράτη αλλά και ελαφριά, κατάλληλη τόσο για συνοδευτικό με το μεσημεριάνο μας όσο και για βραδινό. 

    Υλικά

  • 2 κούπες του τσαγιού τραχανά 
  • 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιολαδο 
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια 
  • 3 αυγα 
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδαλι 
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ 
  • 300 γραμμάρια φέτα 

    Για το ταψί

  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιολαδο 
  • 2-3 κουταλιές της σούπας σιμιγδαλι  

    Για το άλειμμα

  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιολαδο 
  • 1-2 χούφτες τριμμένο κεφαλοτύρι 

  • Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα που την φτιάχνουν πολύ συχνά στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Καρδίτσα. Είναι λεπτές πίτες που συνήθως τις απολαμβάνουμε με φέτα. Αυτή τη φορά όμως θα δοκιμάσουμε μία αφράτη και χορταστική μπατζίνα που μοσχοβολάει παράδοση, με τραχανά.

μπατζίνα-με-τραχανά-συνταγή-

Εκτέλεση για την μπατζίνα με τραχανά

Σε μία λεκάνη βάζουμε τον τραχανά και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά έτσι ώστε ο τραχανάς να διατηρηθεί σπυρωτός στη συνταγή μας. Έπειτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στύβουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και την θρυμματισμένη φέτα. Στο τέλος ρίχνουμε το μείγμα με τον τραχανά και ανακατεύουμε.

μπατζίνα-με-τραχανά-συνταγή-

Παίρνουμε ένα ταψί Νο38 και το λαδώνουμε. Ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Από πάνω προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο και τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

 Ρουλα Λυρου - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου