Amfipoli News: Γρήγορα τυροπιτάκια με πίτα σουβλάκι

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Γρήγορα τυροπιτάκια με πίτα σουβλάκι

 


Υλικά

1 πίτα αφράτη για σουβλάκι. 

1 μικρό μπολάκι με φέτα και τριμμένο τυρί (είχα και έβαλα γκούντα)

Ξερή ρίγανη

Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Χαράσσω πολύ ελαφριά την πιτούλα μου στη μέση, χωρίς να την κόψω βεβαίως. Αυτό θα βοηθήσει ώστε η πίτα να γυρίσει εύκολα πάνω στα τυριά και να σχηματιστεί το ημικύκλιο.

Ψήνω σε ηλιέλαιο ή ό,τι λάδι έχετε και θέλετε, πρώτα την πλευρά που θα ακουμπήσω τα τυριά. Ώστε όταν κλείσω τα τυριά η πιτούλα να είναι ψημένη εσωτερικά. Την γυρίζω από την άλλη πλευρά

Χαμηλώνω τη φωτιά και τακτοποιώ τα τυριά μου στο μισό χαραγμένο ψημένο κύκλο. Πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και μιας σπάτουλας ή ό,τι σας βολεύει, γυρίζω το μισό της πίτας πάνω στα τυριά. Με το πιρούνι μου πιέζω ελαφρά την πίτα ώστε να ψηθεί εξωτερικά και να λιώσουν βεβαίως τα τυριά.

Την γυρίζω και κάνω την ίδια διαδικασία και από την άλλη εξωτερική πλευρά, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Σερβίρω ολόκληρο το ημικύκλιο ή κομμένο σε κομμάτια.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου