Amfipoli News: Αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

 


Υλικά

500 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη

2 αυγα 

1 ολόκληρο γάλα εβαπορέ (το μεγάλο κουτί)

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

1 φλιτζάνι του καφέ νερό 

1-2 πρέζες αλάτι 

Πιπέρι κατά βούληση

Κρεμμυδι 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο

400 γραμμάρια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 

Βουτυρο 3-4 κομματάκια

Για το ταψί

1 κομματάκι βιτάμ 

Για το πασπάλισμα

Σουσάμι κατά βούληση

Δεν έχετε φτιάξει ξανά τυρόπιτα ή πίτες γενικά στη ζωή σας; Είστε έμπειρες αλλά δεν θέλετε να φάτε όλη σας τη μέρα ανοίγοντας φύλλα; Φτιάξτε αυτήν την πεντανόστιμη και αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο και με λίγα υλικά στο Π και Φ.

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα, το γάλα εβαπορέ, το αλάτι, το πιπέρι και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Επίσης προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, δουλεύοντας το μείγμα παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε έναν ωραίο χυλό, ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ νερουλός.

 Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί με το βούτυρο και μεταφέρουμε στο ταψί το μείγμα. Σκορπάμε στην επιφάνεια κομμάτια βούτυρου και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Tips για την τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Αντί για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το έχουμε ανακατέψει με 1μιση κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο αλεύρι. Το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι προαιρετικό. Μπορούμε να βάλουμε λίγη λιγότερη ή λίγη περισσότερη φέτα. Αντί για βιτάμ στο ταψί μπορούμε να στρώσουμε λαδόκολλα.

 Δέσποινα Μπο. - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου