Amfipoli News: Κανελόνια

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Κανελόνια

 


Υλικά

-Λίγο λάδι
-1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-390 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
-100 γραμμάρια κόκκινο κρασί
-100 γραμμάρια σάλτσα (ντοματάκια)
-1 ξυλάκι κανέλα
-1/2 κ.γ. μπαχάρι
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-3 κ.σ. τριμμένο κασέρι (απο τα 230 γραμμάρια)
-250 γραμμάρια κανελόνια
-1 ποτηράκι νερό βρύσης για το βούτηγμα των κανελονιών

Υλικά για σάλτσα
-Λίγο λάδι
-2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
-300 γραμμάρια σάλτσα (ντοματάκια)
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα γάλακτος
-250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με λιπαρά
-140 γραμμάρια γάλα πλήρες
-1 αβγό
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-230 γραμμάρια τριμμένο κασέρι (για το πασπάλισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, ρίχνοντας σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε λίγο έως ότου τσιγαριστεί το κρεμμύδι. Το τηγάνι θα το έχουμε σε μέτρια φωτιά.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας τον κιμά στο τηγάνι, τον ανακατεύουμε και τον απλώνουμε λίγο έως ότου να πάρει χρώμα, πατώτας τον στον τηγάνι με ένα κουτάλι ώστε να μην έχει χοντρά κομμάτια.

Οταν ο κιμάς θα αλλάξει χρώμα και θα αρχίσει να αχνίζει, θα ρίξουμε στο τηγάνι το κρασί, και ανακατεύουμε λίγο έως ότου φύγει το αλκοόλ.

Σειρά τώρα έχει να ρίξουμε στο μίγμα την ντομάτα, ένα ξυλάκι κανέλα και μισό κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι, λίγο αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Θα ανακατέψουμε έως ότου το μίγμα να πιεί τα υγρά του. Τότε θα σβήσουμε τη φωτιά, θα ρίξουμε στο τηγάνι 3 κτσ. κασέρι τριμμένο και θα ανακατέψουμε ακόμα για λίγο ώστε το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Βγάζουμε από το τηγάνι το ξυλάκι της κανέλας.

Παίρνουμε τώρα τα κανελόνια, τα βουτάμε για 1 λεπτό περίπου σε νερό της βρύσης και κατόπιν με ένα μικρό κουτάλι θα τα γεμίσουμε από την γέμιση που έχουμε φτιάξει. Θα τα βάλουμε σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.

Σειρά έχει τώρα η παρασκευή της σάλτσας μας για τα κανελόνια. Σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά, θα ρίξουμε λίγο λάδι, δύο πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο, και ανακατεύουμε λίγο με τη μαρίζ έως ότου αχνίσει το σκόρδο.

Ταυτόχρονα, ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά γιά να είναι ζεστός.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα της ντομάτας, λίγο αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι, και ανακατεύοντας θα το αφήσουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά.

Με ένα κουτάλι, αδειάζουμε σιγά σιγά την σάλτσα που φτιάξαμε επάνω από τα κανελόνια στο πυρέξ ομοιόμορφα.

Σε ένα μπωλ, θα αδειάσουμε την κρέμα γάλακτος και 140 γραμμάρια γάλα. Θα προσθέσουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, θα σπάσουμε ένα αυγό και ανακατέψουμε καλά. Θα απλώσουμε αυτό το μίγμα πάνω από τα κανελόνια.

Θα καλύψουμε τώρα το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο περίπου για 45 λεπτά.

Μετά από αυτό τον χρόνο, ανοίγουμε τον φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε επάνω στα κανελόνια το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι.
Αφού απλώσουμε το τυρί σε όλα τα κανελόνια με ένα πηρούνι, κλείνουμε τον φούρνο και σβήνουμε την θέρμανση.

Μετά από λίγο και το τυρί θα έχει λιώσει.

Η συνταγή μας είναι τώρα έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή σας απόλαυση!

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

😋Κανελόνια-Cannelloni😋

Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου