Amfipoli News: Μείγμα μπαχαρικών για ψητά κρέατα

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Μείγμα μπαχαρικών για ψητά κρέατα

 


Συνταγή για μείγμα μπαχαρικών για ψητά κρέατα.  Ταιριάζει με όλα τα είδη κρέατος και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους κάθε φορά που ανάβετε τα κάρβουνα. Ιδανικό για να μαρινάρετε τα κρέατα για  τη Τσικνοπέμπτη.

Υλικά
3 κουταλιές της σούπας αλατι 
2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδι σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας σκορδο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη 
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι 
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι 
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι λευκό
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν
5 κουταλιές της σούπας πάπρικα 
1 κουταλάκι του γλυκού ζαχαρη 
  
Τα κρέατα χρειάζονται τα απαραίτητα μπαχαρικά για να απογειώσουν τη γεύση τους. Μιας και η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα πανεύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο μείγμα μπαχαρικών για ψητά και κρέατα που σίγουρα θα το βάζετε σε μπιφτέκια, κοτόπουλα, μπριζόλες και άλλα.

Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλάτι, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μαύρο πιπέρι, το λευκό πιπέρι, το πιπέρι Καγιέν, τη πάπρικα και τη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και το φυλάσσουμε σκιερό μέρος χωρίς υγρασία.

Κάθε φορά που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε μαρινάρουμε το κρέας με μία γενναία ποσότητα από το μείγμα μπαχαρικών και αφήνουμε το κρέας να σταθεί για καμιά ώρα και έτοιμο για τα κάρβουνα ή το φούρνο.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου