Amfipoli News: Τραγανές πατάτες παρμεζάνας φούρνου

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Τραγανές πατάτες παρμεζάνας φούρνου



Μερίδες: 4-6

Συστατικά:
4 μεγάλες πατάτες, τριμμένες.
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
Φρέσκα κλωνάρια μαϊντανού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Κατευθύνσεις:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F. Ένας ζεστός φούρνος είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της επιθυμητής τραγανότητας.

Αλείψτε τους στρογγυλούς πατάτες με ελαιόλαδο, φροντίζοντας κάθε κομμάτι να είναι καλά καλυμμένο. Τοποθετήστε τα σε μια στρώση σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους για να αποφύγετε τον ατμό.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, το θυμάρι, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι. Πασπαλίστε αυτό το μείγμα πάνω από τους γύρους πατάτας, στοχεύοντας σε μια ομοιόμορφη επίστρωση για να εμπλουτίσετε κάθε μπουκιά με γεύση.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Θυμηθείτε να γυρίσετε τις πατάτες στα μισά του χρόνου ψησίματος για ομοιόμορφη τραγανότητα.

Γαρνίρετε τις ψητές πατάτες με φρέσκο ​​μαϊντανό πριν τις σερβίρετε για να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος και φρεσκάδας.

Παραλλαγές & Συμβουλές:

Πειραματιστείτε με βότανα: Προσθέστε ελεύθερα δενδρολίβανο ή ρίγανη στο μείγμα παρμεζάνας για διαφορετικό γευστικό προφίλ.

Επιλογή Cheesy Crust: Για μια επιπλέον τυρώδη πινελιά, αναποδογυρίστε τις πατάτες κοντά στο τέλος του ψησίματος, προσθέστε περισσότερη παρμεζάνα και ψήστε τις για ένα ή δύο λεπτά. Παρακολουθήστε προσεκτικά για να αποφύγετε το υπερβολικό μαύρισμα.

Επαναχρησιμοποιήστε τα υπολείμματα: Αν σας περισσέψουν, ενσωματώστε τα στο hash του πρωινού σας ή ως μια νόστιμη πλευρά για μεσημεριανό γεύμα.


https://trendnow.club

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου