Amfipoli News: Οι 5 πιο σκληροί Φαραώ στην ιστορία της Αρχαίας Αιγύπτου – Βίντεο

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Οι 5 πιο σκληροί Φαραώ στην ιστορία της Αρχαίας Αιγύπτου – Βίντεο



  Η ιστορία της Αρχαίας Αιγύπτου είναι γεμάτη από ιστορίες φαραωνικής σκληρότητας, και μεταξύ των πιο διαβόητων είναι οι 5 πιο σκληροί Φαραώ που άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στον χρόνο.

Στην Πρώτη Δυναστεία, ηγεμόνες όπως ο Χορ-Αχά και ο Ντζερ παρουσίασαν μια νοσηρή εμμονή στη μετά θάνατον ζωή, που οδήγησε στην αποτρόπαια πρακτική των ανθρωποθυσιών για να τους συνοδεύουν στην αιωνιότητα.

Ο Χέοπας, γνωστός για την παραγγελία της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας, έχει συκοφαντηθεί από τον αρχαίο Έλληνα ιστορικό Ηρόδοτο ως τύραννος που υποδούλωσε το λαό του, αν και οι σύγχρονοι μελετητές αμφισβητούν την αλήθεια αυτών των ισχυρισμών.

Ο Τούθμωσις Α’, διάσημος για τα μνημειώδη οικοδομικά του έργα, εδραίωσε τη φήμη του με πράξεις βάναυσου εκφοβισμού, όπως ο προσωπικός αποκεφαλισμός ενός βασιλιά της Νουβίας και η παρέλαση του κομμένου κεφαλιού του ως προειδοποίηση για τους πιθανούς επαναστάτες.

Η βασιλεία του Ακενατών σηματοδότησε μια ριζική απομάκρυνση από τις παραδοσιακές θρησκευτικές πρακτικές, που χαρακτηρίστηκε από την εκμετάλλευση και την κακομεταχείριση των σκλάβων που εξαναγκάστηκαν σε εξοντωτική εργασία.

Τέλος, ο Ραμσής Β’, παρά τη βιβλική του απεικόνιση ως ανελέητου καταπιεστή, εξυμνείται ως ένας από τους μεγαλύτερους Φαραώ της Αιγύπτου, με την πραγματική του κληρονομιά να αποκρύπτεται από το πέρασμα του χρόνου και τις ωραιοποιήσεις της ιστορίας.

Αυτοί οι Φαραώ, είτε μέσω της τυραννίας, είτε μέσω της σκληρότητας, είτε μέσω του ριζοσπαστισμού, άφησαν μια διαρκή κληρονομιά που χρησιμεύει ως προειδοποιητική ιστορία για τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης.


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου