Amfipoli News: Σάλτσα Al basilico (κλασική Ιταλική)

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Σάλτσα Al basilico (κλασική Ιταλική)

 


Μια συνταγή που έμαθα απο την Ιταλίδα γιαγιά μου.Το μυστικό σε αυτή τη σάλτσα είναι να έχετε χρόνο και να σιγοβράζει για τουλάχιστον 1,5-2 ώρες με τακτικό ανακάτεμα για να μην κολλήσει και προσθέτετε λίγο νεράκι αν χρειαστεί. Μπορεί να μπεί πάνω απο μακαρόνια, κρέας ή οτι άλλο φαντάζεστε....αν τη δοκιμάσετε θα με θυμηθείτε!!!

Υλικά

 4 μερίδες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες(η αυθεντική συνταγή αντί για κρεμμύδι έχει 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες αλλα προτιμώ το κρεμμύδι,εσεις οτι προτιμάτε η διαδικασία είναι η ίδια)

ελαιόλαδο για σωτάρισμα (περίπου ενα φλυτζάνι του καφέ)

2 κουτιά αποφλοιωμενες τομάτες ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ(έχει σημασία) ΟΧΙ κομμένες

1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό τομάτας(πουμαρό)

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι

2-3 φύλλα φρέσκου βασιλικού πλατύφυλλου κατα προτίμηση

Πιπέρι(προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

1. Βάζουμε το λάδι να κάψει στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι σε φέτες ή το σκόρδο να μαραθούν(Προσοχή να μη μαυρίσουν)

2. Σε ένα μπόλ έχουμε ρίξει τις αποφλοιωμένες τομάτες και τις λιώνουμε με το χέρι.

3. Ρίχνουμε τις αποφλοιωμένες λιωμένες τομάτες και το πουμαρό στην κατσαρόλα με το μαραμένο κρεμμύδι ή σκόρδο αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 αν έχει μέχρι 9 η κουζίνα ή στο 2 αν έχει μέχρι 3.Ρίχνουμε τη ζάχαρη,το αλάτι και ανακατεύουμε.

4. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1,5-2 ώρες ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.Αν γίνει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο νερό και την αφήνουμε να σιγοβράζει.Δε θέλουμε είναι νερουλή ούτε πάρα πολύ πηχτή.

5. Στο τέλος ρίχνουμε το βασιλικό και αν θέλουμε το πιπέρι και σβήνουμε το μάτι.Σερβίρουμε πάνω απο μακαρόνια της προτίμησης μας με τριμμένη παρμεζάνα ή γκράνα παντάνο.

cookpad.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου