Amfipoli News: Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας

 


Συνταγή για παραδοσιακά, αφράτα τριφτά Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία, από την Σόφη Τσιώπου.

Υλικά

300 γραμ. βούτυρο γάλακτος αγελαδινό

Γάλα φρέσκο 1 κούπα

2 κούπες ζάχαρη 

3 βανίλιες

Αμμωνια 30 γραμμαρία

Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλιά της σούπας περίπουΑυγα 5

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 7-8 κούπες περίπου

Για το άλειμμα

Κρόκους Αυγού 1-2

Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας περίπου

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε μαλακό βούτυρο γάλακτος με τη ζάχαρη για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, διαλύουμε την αμμωνία στο φρέσκο γάλα και προσθέτουμε και το μείγμα της αμμωνίας στο μίξερ.

Ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο λίγο, ανακατεύοντας με τα χέρια, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια, αλλά να μην είναι και σφιχτή.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο, που τον ανακατέψαμε με το φρέσκο γάλα και ψήνουμε, στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, 2 ταψιά μαζί, για 15 λεπτά.

https://www.facebook.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου