Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια τρυπητά
500 γρ.τυρί φέτα ή όσο πιο πολύ θέλει ο καθένας
2 αυγά
2 ποτήρια γάλα
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
Αλάτι
Εκτέλεση:
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια για 12-15 λεπτά, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το τυρί σπασμένο με τα χέρια σε μικρά κομμάτια, το βιταμ, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Για τη μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα και 1 ποτήρι νερό σε μια κατσαρόλα, αφού ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι γεμάτες και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει, ριχουμε αλάτι λίγο και λίγο φέτα τυρί αν θέλουμε. Επειτα ρίχνουμε μια κούπα μπεσαμέλ στα μακαρόνια κ τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λάδι στο ταψί και λίγο τριμμένη φρυγανιά. απλώνουμε τα μακαρόνια κ την μπεσαμελα από πάνω.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου