Amfipoli News: Τυροκούλουρα

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Τυροκούλουρα



  Υλικά

2 κούπες αλεύρι γοχ.
1/2 φακελάκι μαγιάς
1/2 κτγ. αλάτι +1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κούπας χλιαρό γάλα
1 κτσ. γιαούρτι
75 gr. ηλιέλαιο
1 αυγό
Διάφορα τυριά μαζί με φέτα ή σκέτη φέτα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ αλεύρι + μαγιά +ζάχαρη + αλάτι + γάλα χλιαρό+ γιαούρτι, ακανακατεύω λίγο.

Και ρίχνουμε το λάδι, ζυμώνω.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσια μπαλάκια, τα ανοίγουμε κατά μήκος ρίχνουμε τα τυριά και στρίβουμε να γίνει κουλούρι. Αφήνουμε να φουσκώσουν 40 λεπτά στο ταψί και πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Αλείφουμε με αυγό και γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 έως 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής” – Sevasti Anthoula .


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου