Υλικά – Εκτέλεση
1. Γαλα αιγοπροβειο με αναλογια αιγινου μεχρι 30%.
2. Ζεσταινουμε μεχρι 63c για 10′
3. Ψυχουμε στους 34c και ριχνουμε πυτια ως οι οδηγιες στο κουτακι της.
4. Αφου πηξει τεμαχιζουμε το τυροπηγμα σε κοματια 10*10 και το μεταφερουμε σε καλουπια ή κρεμαζουμε σε τσαντιλες για να στραγγιξει.
5. Την επομενη μερα κοβουμε σε κοματια φεττας και αλατιζουμε με χοντρο αλατι και το αφηνουμε 3-4 μέρες να σταγγιξει σε δροσερο μερος.
6. Τοποθετουμε το τυρι σε αλμη 6% για 2 εβδομαδες εκτος ψυγείου και 2 μηνες στο ψυγειο.
Η φετα θελει αγαπη και υπομονη…
Σημ: Αν θελω κραταμε το τυρογαλο για να βγαλουμε μυζηθρα στους 85c.
Iacovos Pappoullos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου