Amfipoli News: Κρέπες φούρνου με μπεσαμέλ και ζαμπόν

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Κρέπες φούρνου με μπεσαμέλ και ζαμπόν

 


Συνταγή για αλμυρές κρέπες φούρνου με μπεσαμέλ, ζαμπόν, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος που μπαίνουν καταψυξη και τρώγονται και κρύες.

Υλικά

Γάλα φρέσκο 1 λίτρο

Αυγα 6

Σπορέλαιο 100 ml

Βουτυρο 50 γραμμάρια λιωμένο

Αλατι 2 πρέζες

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμ.

Για τη μπεσαμέλ

Γάλα φρέσκο 250 ml πλήρες

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 γραμμ.

Αυγα 1

Ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας

Αλατι 1/2 κουταλάκι γλυκού

Για το ταψί

Κρεμα γαλακτος 200 ml

Γάλα εβαπορέ 100 ml αδιάλυτο

Για τη γέμιση

Ζαμπόν 150 γραμμάρια πολύ ψιλοκομμένο σε κυβάκια

Κασέρι 210 γραμμάρια τριμμένο

Για το πασπάλισμα

Κασέρι 100 γραμμάρια τριμμένο

Αλμυρές κρέπες με κιμά για κάθε περίσταση!

Σήμερα θα φτιάξουμε αλμυρές κρέπες στο φούρνο με μπεσαμέλ, ζαμπόν και κρέμα γάλακτος. Είναι από τις πιο νόστιμες και χορταστικές αλμυρές κρέπες φούρνου που έχουμε δοκιμάσει ενώ μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζαμπόν με άλλο αλλαντικό της αρεσκείας ή να προσθέσουμε επιπλέον υλικά στη γέμιση.

Εκτέλεση για τις κρέπες φούρνου με μπεσαμέλ και ζαμπόν

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα με τα αυγά, το σπορέλαιο, το βούτυρο, το αλάτι και με ένα σύρμα χειρός. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, λίγο λίγο, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι στο μείγμα.

Έπειτα το περνάμε από σίτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί το μείγμα. Με τη βοήθεια μίας κουτάλας κι ενός αντικολλητικού τηγανιού ρίχνουμε 1 κουτάλα τη φορά από το μείγμα, μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και από τις 2 μεριές μέχρι να πάρει χρώμα.

αλμυρές-κρέπες φούρνου-με-μπεσαμέλ-και-ζαμπόν-συνταγή-

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και το ζαμπόν ψιλοκομμένο. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. 

Με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε ζωηρά το αλεύρι μέσα στο γάλα έτσι ώστε να λιώσει καλά χωρίς να το έχουμε βάλει στη φωτιά. Κατόπιν το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει.

Δεν σταματάμε σχεδόν καθόλου το ανακάτεμα για να μην κολλήσει το αλεύρι στον πάτο. Θέλουμε να πήξει καλά το μίγμα για να έχουμε ένα δεμένο αποτέλεσμα. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με το αλάτι. Προσθέτουμε το αυγό στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε ζωηρά για να μην ψηθεί.

Ρίχνουμε και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε τη μπεσαμέλ στην άκρη να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντάς την κατά διαστήματα για να μην κάνει κρούστα .

Στο μπολ με το κασέρι και το ζαμπόν προσθέτουμε τη μπεσαμέλ όταν πια αυτή έχει κρυώσει. Παίρνουμε μία μία την κάθε κρέπα, την ανοίγουμε και βάζουμε από μια μεγάλη κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο της σχηματίζοντας τη διάμετρό της.

Στη συνέχεια την τυλίγουμε σε ρόλάκι. Το ίδιο κάνουμε για όλες τις υπόλοιπες μέχρι να μοιράσουμε ισόποσα τη γέμιση σε κάθε μία. Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο σκεύος ψησίματος. Πασπαλίζουμε τις κρέπες με το τριμμένο κασέρι.

Προσθέτουμε τέλος την κρέμα γάλακτος και το γάλα εβαπορέ, ρίχνοντας και τα δύο υγρά εδώ κι εκεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ώστε να βραχούν οι κρέπες

Ψήνουμε τις κρέπες για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα σε φούρνο που έχουμε προηγουμένως προθερμάνει. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο όταν δούμε ότι οι κρέπες πάρει χρώμα και έχουν κάνει κρούστα. Αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός φούρνου το φαγητό και σερβίρουμε.

 Βασιλική Φαρμάκη - ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

    Διαβάστε επίσης:



    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου