Amfipoli News: Παγωτό σάντουιτς με Μιράντα

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Παγωτό σάντουιτς με Μιράντα

 


Συνταγή για παγωτό σοκολάτα σε σάντουιτς με μπισκότα Μιράντα από τον Γιώργο Ζώλη, με 5 υλικά. Ένα εύκολο παγωτό που δεν κρυσταλλώνει και μπορούμε να το επικαλύψουμε με σοκολάτα κουβερτούρα, καλύτερο και από το αγοραστό.

Υλικά

1.200 ml 35% λιπαρά κρεμα γαλακτος 

400 γραμ. κουβερτουρα 

70 γραμ. ζάχαρη άχνη 

100 γραμ. τρούφα σοκολάτας 

Για το σάντουιτς

2 μεγάλες συσκευασίες μπισκότα μιράντα

Φυσικά μπορούμε να τα επικαλύψουμε με σοκολάτα κουβερτούρα ή να τα γεμίσουμε με κρέμα βανίλια, κρέμα βανίλια σοκολάτα, κρέμα μπανάνα, φράουλα και γενικά όποια γεύση μας αρέσει.

Εκτέλεση 

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και την φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε ψιλοκομμένη τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Δεν θέλουμε να γίνει σαντιγί, θέλω να είναι ρευστό το μείγμα.

Προσθέτουμε τότε τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπάμε για λίγο ακόμα σε σαντιγί και προσθέτουμε τη τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

Βάζουμε το μείγμα στη κατάψυξη για 30 λεπτά να σφίξει λίγο και έπειτα παίρνουμε ένα ταψί 25×35 εκατοστά. Το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και στρώνουμε μπισκότα σε όλη την επιφάνεια.

Έπειτα ανακατεύουμε την παγωμένη σαντιγί με τη σπάτουλα και στρώνουμε τη μισή περίπου προσεκτικά πάνω από τα μπισκότα για να μην μετακινηθούν τα μπισκότα. Στρώνουμε με μία σπάτουλα τη σαντιγί.  Βάζουμε μία πετσέτα στον πάγκο εργασίας και χτυπάμε εκεί το ταψί για να πάει η κρέμα παντού.

Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και διορθώνουμε. Κλείνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με την μεμβράνη που εξέχει από το ταψί και με επιπλέον μεμβράνη, για να καλυφθούν καλά. Βάζουμε το παγωτό στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Έπειτα το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε με μαχαίρι σε μερίδες.

Παγωτό-σάντουιτς-με Μιράντα-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου